Na základě vydaných opatření Vlády ČR a přijetí Pandemického zákona č. 94/2021, Sb. byl s účinností od 1. března 2021 a s jeho doplněním z 2. března 2021 vydán Pokyn GŘ Správy železnic v návaznosti na vyhlášení nouzového stavu.

Dnes, 3. března 2021 v 9.45 hodin, bylo operativně svoláno jednání odborových centrál a zaměstnavatele za účelem prezentování a postupu zaměstnavatele při zavedení povinného testování zaměstnanců SŽ.

V souladu s těmito opatřeními a pokyny byli zástupci odborových organizací podrobně seznámeni s postupem a technickým zabezpečením tohoto kroku při prováděném testování (samotestování) zaměstnanců na pracovištích a v některých případech i mimo pracoviště.

Již 2.3.2021 bylo na některých pracovištích provedeno testování a na ostatní pracoviště jsou distribuovány testovací sady s podrobným popisem (návodem), jak testování aplikovat. Vedoucí zaměstnanci OS se zúčastnili koordinační schůzky a jsou plně informováni o postupu a provádění testování zaměstnanců na organizačních jednotkách.

 

Za PV OSŽ SŽ

Předseda Štěpánek Petr

Právě přítomno: 264 hostů a žádný gestor