Kandidát za OSŽ Petr Doležal:„Železnici jsem zasvětil celý svůj profesní život…“

 

 

Je narozen 8. července 1969 v Ústí nad Labem. Je ženatý a má dvě dospělé děti. Ve volném čase se věnuje turistice po českých horách a převážně však Českému středohoří, kde žije. V roce 1986 ukončil Střední odborné učiliště železniční v Chomutově – obor mechanik opravář kolejových vozidel a nastoupil do Depa kolejových vozidel v Ústí nad Labem. Od roku 1996 vykonával profesi mistra kolejových vozidel a doplnil si vzdělání na Středním odborném učilišti technickém v Praze – obor dopravní provoz, který byl zakončen maturitou. V současné době je zaměstnán jako uvolněný předseda ZO OSŽ DKV Ústí nad Labem a předseda Výboru OSŽ SOKV Ústí nad Labem.

 

1) Můžete krátce zdůvodnit svoji kandidaturu?

Petr:Železnici jsem zasvětil celý svůj profesní život, převážně  v opravárenství a částečně i provozu. U ČD Cargo, a.s., jsem od jeho vzniku a dále bych se chtěl podílet na chodu společnosti z pozice člena dozorčí rady zastupující zaměstnance. Jsem z generace která zůstává věrná svému povolání a nejrelevantnější informace o stavu a chodu společnosti lze takto získat, následně  přenést komunikaci mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem za účelem stability ČD Cargo, a.s., na naší železnici i v zahraničí.

 

2) Proč by Vás měli zaměstnanci volit?

Petr: V prostředí voleného zástupce za zaměstnance se pohybuji delší dobu a věřím, že své zkušenosti mohu zúročit i v dozorčí radě ČD Cargo, a.s. Ne vždy je lehké rozhodnout, aby byla spokojenost na všech stranách. Těší mě, že společnost jde směrem k pořízení nových kolejových vozidel a techno-logií, které nám zajistí do budoucna dobrou pozici a toto bych rád podpořil. Společně s Martou umíme zastupovat všechny profese u společnosti a snažit se o jejich spokojenost v pracovním prostředí. Dnešní doba je velice turbulentní a je dobře, že zaměstnanci mohou mít svého zástupce ve vedení společnosti a proto se ucházím o jejich podporu.

Právě přítomno: 203 hostů a žádný gestor