Postupně vám, milí čtenáři, představujeme kandidáty Odborového sdružení železničářů do Dozorčích rad akciových společností ČD Cargo a České dráhy a nyní jsme pro vás připravili krátký rozhovor se zástupci OSŽ pro České dráhy, abychom vám je před nadcházejícími volbami, které u ČD proběhnou ve dnech 30. 10. až 1. 11. 2023 ještě více přiblížili. 

Kandidát za OSŽ Štěpán Lev: „Je důležité mít relevantní informace o směřování společnosti ČD, a.s.

Můžete se čtenářům Obzoru trochu blíže představit?

Štěpán: Narodil jsem se 9. ledna 1978 v Kolíně. Na Středním odborném učilišti strojírenském Kolín jsem absolvoval obor Obráběč kovů pro univerzální obrábění soustruh a frézka. Následně jsem na Střední průmyslové škole a Středním odborném učilišti strojírenském v Kolíně navázal na dvouleté studium s maturitou, které jsem úspěšně dokončil v roce 1998. Hned po maturitě jsem 15. července 1998 nastoupil na České dráhy, a.s., do funkce průvodčí osobních vlaků. Dále jsem pracoval ve funkcích vlakvedoucí osobních vlaků, komandující, vlakový revizor a vedoucí vlakových revizorů.

Členem OSŽ jsem od svého nástupu na České dráhy, a.s. V základní organizaci OSŽ Kolín jsem dlouhá léta vykonával funkci místopředsedy. Od roku 2011 jsem členem Podnikového výboru (PV) OSŽ při ČD, a.s., a od 25. března 2022 zastávám funkci předsedy PV OSŽ při ČD, a.s. a zároveň místopředsedy OSŽ.

Jsem v registrovaném partnerství a nejsem v žádné politické straně. Nikdy jsem nebyl trestán a ani proti mně nebylo vedeno trestní stíhání.

Nejsem zrovna sportovní typ, ale ve volném čase rád cestuji nejen po České republice, kde převážně navštěvuji hrady, zámky nebo termální lázně.

 

Proč kandidujete do dozorčí rady společnosti České dráhy?

Štěpán: Je důležité mít relevantní informace o směřování společnosti ČD, a.s.

 

Jak si představujete svoji činnost v dozorčí radě a jaké jsou vaše priority?

Štěpán: Priority jsou zcela jasné, a to, aby společnost ČD prosperovala a směřovala správným směrem. Svou činnost v dozorčí radě vidím jako možnost přispět svými názory a nápady k lepšímu fungování národního dopravce České dráhy.

 

Co vaše kandidatura konkrétně znamená pro zaměstnance ČD?

 

Štěpán: Dozorčí rada neřeší problematiku běžného provozu, týkající se například turnusů nebo směnářů pro zaměstnance, ale řeší rámcové věci k chodu společnosti, nákupy vozového parku a investice například do našich dep. Pokud budeme mít moderní pracoviště a vozidla, získáme konkurenční výhodu, jejíž výsledky se promítnou i do spokojenosti našich zaměstnanců.

 

Považujete tedy účast zástupců OSŽ v dozorčí radě ČD za důležitou?

Štěpán: Jak jsem výše uvedl, tak účast zástupců OSŽ v Dozorčí radě ČD, a.s. je důležitá.

Právě přítomno: 213 hostů a žádný gestor