Miliónovými úsporami a masivní restrukturalizací chce Deutsche Bahn (Německá dráha), jejíž obrat v poslední době stagnoval při klesajícím zisku, čelit zostřující se konkurenci se strany jiných provozovatelů veřejné dopravy, zejména autobusových firem.

DB vykázala za první pololetí roku 2015 pokles zisku z 642 miliónů za 1. pololetí 2014 na 391 miliónu eur. Operativní výsledek se snížil téměř o pětinu na 890 miliónů eur. Také počet přepravených cestujících se za uvedený půlrok zmenšil o 1,6 procenta. Za příčiny neutěšeného stavu označil šéf koncernu Rüdiger Grube 28. července důsledek celkem devíti stávek strojvůdců od loňského září do letošního května, ale i konkurenci dálkových autobusů a také nepříznivé počasí. Zmíněné stávky způsobily DB škodu zhruba 500 miliónů eur, citoval jeho slova 28. 7. slova deník Handelsblatt. Grube podotkl, že za tohoto stavu nevylučuje ani snižování počtu zaměstnanců. Konkrétní představy o řešení všech problémů chce přednést na zasedání dozorčí rady až 16. prosince.
Dozorčí rada na zvláštním zasedání rozhodla o snížení počtu členů představenstva z osmi na šest. Novým členem představenstva se zároveň stal dosavadní šéf kancléřského úřadu Ronald Pofalla. Již dříve přijatá úsporná opatření mají ušetřit 610 miliónů eur. „Musíme jednat, neboť tyto změny si vynucuje zostřená konkurence a rychle narůstající náklady,“ prohlásil Grube, podle něhož se musí v budoucnu změnit i struktura koncernu. O tom má rozhodnut dozorčí rada až v prosinci, uvedl deník Berliner Morgenpost 28. července. Cílem restrukturalizace, během níž se mají mj. zkrátit rozhodovací a komunikační vazby, je učinit železnici rychlejší a výkonnější a tím i umožnit její větší konkurenceschopnost a vyšší ziskovost. Při plánované reformě DB má jít především o to, rozpustit dosavadní DB Mobility Logistics, ve které jsou doposud sloučeny divize pro osobní a nákladní dopravu. Mobility Logistics byla zřízena v roce 2008 jako součást plánovaného vstupu na burzu, který byl však poté zavržen. Deutsche Bahn AG, jež vznikla v rámci železniční reformy v roce 1994, zastřešuje kolejovou síť, nádražní budovy a divizi energie. DB má přibližně 196 000 zaměstnanců, čímž je jedním z největších zaměstnavaterlů v zemi.
R. Pofalla má převzít zodpovědnost za právo, dodržování předpisů, ochranu dat a bezpečnost koncernu, kromě toho je šéfem lobbistů a je příslušný pro styk s politickými kruhy. Do představenstva nastupuje i dosavadní šéf dálkové dopravy Berthold Huber, jenž bude odpovídat za osobní a nákladní dopravu. Richard Lutz, doposud příslušný pro finance, se má napříště starat o evropskou autobusovou společnost Arriva a o logistiku nákladní železniční dopravy. Z představenstva však odchází dosavadní personální šéf Ulrich Homburg, vedoucí techniky Heike Hanagarth a Gerd Becht, jenž měl doposud na starost ochranu dat, dodržování předpisů a bezpečnost. Představenstvo opouští rovněž dosavadní šéf dopravy a logistiky Karl-Friedrich Rausch, jenž odchází do předčasného důchodu. Svůj mandát položil dále šéf ztrátové nákladní divize DB Schenker Rail AG Alexander Hedderich, který odchází koncem srpna z koncernu.
Jan Hála

Právě přítomno: 315 hostů a žádný gestor