Od pátku 5. června 2015 má Putovní pohár ředitele odboru kolejových vozidel GŘ ČD (Ing. Rostislav Novák) a Republikové rady dep kolejových vozidel OSŽ nového majitele. Fotbalový turnaj odvětví kolejových vozidel v České Třebové vyhrálo mužstvo DKV Praha. Putovní pohár z rukou předsedy OSŽ Bc. Jaroslava Pejši převzal Ing. Václav Sosna.


Slavnostního vyhlášení se zúčastnili i zakladatelé turnaje: Ing. Emil Efler, Pavel Svatoš a Kurt Mužík. „Pravidelně je zveme a oni se tady scházejí. Myslím si, že založili bezvadnou tradici," uvedl člen organizačního štábu turnaje Zdenek Jindra, předseda ZO OSŽ DKV Česká Třebová. Fotbalový turnaj v České Třebové je sportovní akcí OSŽ s nejdelší tradicí, počátky turnaje sahají až do devadesátých let, kdy odvětví DKV procházelo bouřlivým vývojem. A vývojem prošel i samotný turnaj: z dvoudenního se stal jednodenní, namísto jedenácti mužstev nyní hraje šest týmů. Ale ani tak neztratil fotbalový turnaj nic ze svého lesku, ba naopak – každým rokem zraje. A dokonce se po letech na hřišti pod Jelenicí objevili i noví mladí hráči. „Do dep v posledních dvou letech přicházejí mladší strojvedoucí a mnozí z nich jsou fotbalisté, takže se družstva doplňují o mladší hráče," potvrdil Zdenek Jindra. „Správkařů se to ale bohužel netýká, věková struktura je u nich stále velice špatná a v tom vidím velký problém i do budoucna."
Organizátoři a zakladatelé turnaje slibují, že při dvacátém ročníku se bude hrát o hodnotné ceny, hrát se prý bude i o sudy piva.

Konečné pořadí turnaje: 1. DKV Praha, 2. DKV Plzeň, 3. DKV Olomouc, 4. DKV Česká Třebová, 5. DKV Brno, 6. DPOV Přerov
Michael Mareš

 

Právě přítomno: 223 hostů a žádný gestor