Minutou ticha uctili ve středu 27. dubna 2016 členové Ústředí OSŽ na svém pravidelném zasedání svého nedávno zesnulého kolegu a člena Ústředí OSŽ Petra Kněžoura. Jednání Ústředí OSŽ, které tentokrát řídil místopředseda OSŽ Mgr. Martin Malý, bylo věcné a konstruktivní.

V rámci bodu Informace ze zásadních jednání mimo jiné zazněly informace o zasedání Dozorčí rady ČD (především o schválení převodu budov) a Dozorčí rady ČD Cargo (v tomto případě o koupi nových lokomotiv Vectron). Při této příležitosti dementovala tajemnice Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo Bc. Marta Urbancová kuloárové informace o chystaném propouštění ve společnosti ČD Cargo. „Na jednání odborových centrál s vedením nám bylo deklarováno, že nic takového nehrozí, že je to - jak doslova řekl předseda představenstva - naprostá dezinformace,“ informovala. Místopředseda OSŽ Miroslav Novotný poté podal informace o průběhu Žofínského fóra, které tentokrát nabídlo velmi zajímavá témata a Mgr. Martin Malý hovořil o převodu budov od ČD k SŽDC. „Máme ambici zaměstnancům dotčených tímto převodem zajistit, že jejich náležitosti budou spravovány podle kolektivní smlouvy ČD.“ Martin Malý také uvedl, že došlo k posunu ohledně centralizace řízení provozu. „Některé uzly tam nakonec přepojeny nebudou, ale je to zatím živý materiál,“ dodal.
Ústředí OSŽ dále uložilo Představenstvu OSŽ, aby na příští zasedání ústředí připravilo úvodní materiál ke sjezdu OSŽ v roce 2017 s tím, že členové ústředí předběžně souhlasí s termínem listopad 2017. Ústředí OSŽ rovněž vzalo na vědomí zprávu o způsobu předávání informací z jednání jednotlivých dozorčích rad (ČD, ČD Cargo, ZPMV, ČD travel, Dopravní zdravotnictví) a Správní rady ZPMV (Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra) a také zprávu jednatele a členů Dozorčí rady společnosti ČD travel k činnosti společnosti za rok 2015.


Michael Mareš
 

Právě přítomno: 354 hostů a žádný gestor