Odborové sdružení železničářů věnuje již tradičně velkou pozornost vzdělávání svých členů a funkcionářů i v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Ve dnech 17. – 21. října se konal týdenní kurz pro dobrovolné inspektory BOZP ZO OSŽ v hotelu Lesní chata v Kořenově.

Kurz byl věnován začínajícím inspektorům i těm, kteří si potřebnou problematiku potřebují po delší době zopakovat, popřípadě si chtějí své dosavadní znalosti a dovednosti prohloubit. Hlavním cílem tohoto školení bylo vyškolit přihlášeného účastníka a připravit jej na činnost inspektora BOZP, kterou bude vykonávat v rámci působnosti své odborové organizace. Celé školení probíhalo interaktivní formou přednášek, cvičení, testů a vzájemné výměny názorů. Jako lektoři a organizátoři tohoto školení působili zaměstnanci oddělení BOZP OSŽ a Zdeněk Brada. Na konci školení byli vyhodnoceni jeho nejlepší účastníci.
Na prvním místě se umístila Jaroslava Žmolilová z CDP Praha, druhá skončila Petra Drejčková z Plzně, a na třetím místě Drahoslava Marková z Rokycan, jako čtvrtý se umístil Michal Býček z Olomouce. V závěru školení všichni úspěšně absolvovali závěrečný test a noví inspektoři obdrželi průkaz inspektora BOZP. Závěrem lze konstatovat, že úroveň poskytovaných služeb v hotelu (stravování, ubytování) byla, ostatně jako vždy, na vysoké úrovni, za což patří poděkování personálu hotelu Lesní chata.
JUDr. Petr Kožmín, vedoucí oddělení BOZP


 

Právě přítomno: 240 hostů a žádný gestor