(FOTOREPORTÁŽ) Zápasy o třetí místo a o celkové prvenství vyvrcholilo v Brně ve čtvrtek 14. 9. 2017 odpoledne IV. mistrovství USIC ve futsale. V boji o třetí místo nakonec podlehli Slováci Rusku, pak přišla na řadu bitva mezi Kazachstánem a Běloruskem, která snesla i ta nejpřísnější měřítka. Finále bylo napínavé od začátku až do konce. Nechybělo nasazení, rychlost, hráči ze sebe na hřišti vydali maximum, prostě to byla bitva se vším všudy. Jeden jediný gól rozhodl o tom, že prvenství si z Brna odváží mužstvo Běloruska, které ve finále porazilo Kazachstán tím nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Připomeňme, že v Brně ve Sportovní hale (Vodova ulice) soutěžilo od úterý 12. 9. 2017 celkem 12 týmů (Belgie, Bělorusko, Bulharsko, Dánsko, Německo, Lucembursko, Norsko, Polsko, Rusko, Slovensko, Kazachstán a Česká republika). Mistrovství USIC ve futsale organizovalo Odborové sdružení železničářů (mezinárodní oddělení OSŽ-Ú ve spolupráci s regionálními sportovními komisemi OSŽ) za podpory železničních společností ČD, a. s., ČD Cargo, a. s., a Správy železniční dopravní cesty, s. o. Do Brna přijeli i někteří významní hosté ze zahraničí, například prezident USIC Dominique Paget z Francie či Florence Albert, reprezentantka UIC.
Konečné pořadí: 1. Bělorusko, 2. Kazachstán, 3. Rusko, 4. Slovensko, 5. Česká republika, 6. Bulharsko, 7. Německo, 8. Lucembursko, 9. Belgie, 10. Polsko, 11. Norsko, 12. Dánsko.

Michael Mareš
Prohlédněte si snímky z finálového zápasu a ze slavnostního vyhlašování výsledků turnaje USIC ve futsale.

 

Právě přítomno: 442 hostů a žádný gestor