Na již tradičním místě se 14. června konalo poslední ze dvou oblastních kol v kopané, kde se utkalo ve dvou skupinách celkem šest mužstev. Týden předtím, 7. června, se v Kozlovicích, v moravském oblastním kole, utkala čtyři družstva, kde se vítězem turnaje stalo mužstvo OŘ SŽDC Olomouc. Tady, ve Smiřicích, se hrálo za velmi příznivého počasí, kdy vedra posledních dnů vystřídalo příjemné počasí kolem dvaceti stupňů bez deště.

Podle propozic se hrálo dvakrát dvacet minut, každý s každým. Podle výsledků ve skupinách se pak hrálo o první až šesté místo. Ve finálovém zápasu o první místo se utkalo mužstvo HZS SŽDC proti OŘ Hradec Králové. Zápas skončil nerozhodně 0:0 a o vítězi pak rozhodly penalty, kdy byl Hradec lepší o jeden gól s výsledkem 3:2. Na třetím místě skončili hráči OŘ Ústí nad Labem, čtvrté místo obsadilo mužstvo TUDC/SŽE, na pátém místě pak OŘ Plzeň a na šestém místě skončilo mužstvo OŘ Praha.
Poslední místo Praze ale trochu „osladil“ její vyhlášený nejlepší brankář Dominik Malík, cenu pro nejlepšího hráče převzal Lukáš Mayerhofer z OŘ Ústí nad Labem a cenu za nejlepšího střelce dostal Zbyněk Vorel z OŘ Plzeň. Hodnotné ceny pak z rukou starosty obce Smiřice Luboše Tuzara a náměstka ředitele OŘ SŽDC Hradec Králové Ing. Jiřího Vencla převzali hráči všech šesti družstev a ti nejlepší hráči. Oba jmenovaní také celý turnaj slavnostně zahajovali.
Opět je možné pochválit organizaci turnaje pod taktovkou místopředsedy OSŽ Petra Štěpánka, který měl k ruce opět tým mnoha již osvědčených spolupracovníků. Také občerstvovací servis místního personálu hřiště fungoval ke spokojenosti všech účastníků turnaje. Na turnaji se mezi diváky objevila také řada vedoucích zaměstnanců GŘ SŽDC Praha, ředitelů organizačních jednotek a dalších. Nepřehlédnutelný se svým čerstvým plnovousem byl i bývalý tajemník Podnikového výboru SŽDC Áda Hradílek, účastnili se i někteří předsedové výborů OŘ a základních organizací OSŽ. A co je hlavní, celý turnaj proběhl bez incidentů a zranění hráčů.
Miroslav Gloss

Právě přítomno: 211 hostů a žádný gestor