19. ročník mezinárodního veletrhu drážní techniky byl slavnostně zahájen v Ostravě. Od úterý 19. června do čtvrtka 21. června je zde v areálu komerčního obvodu železniční stanice Ostrava hl. n. vystavována nejen drážní technika, ale i výrobky a služby pro potřeby železniční a městské dopravy. O zájmu vystavovatelů svědčí jejich počet, který letos překročil magickou hranici dvou stovek – celkem se veletrhu zúčastnilo 203 vystavovatelů z dvanácti evropských zemí.

Zástupce vystavovatelů i návštěvníky veletrhu uvítal ředitel Czech Raildays Stanislav Zapletal. Připomněl náročnost letošních příprav, kterou však bohatě vyrovná fakt, že se zde může prezentovat se svými novinkami široká plejáda výrobců kolejové techniky a všeho ostatního, co s ní souvisí. Největšími vystavovateli jsou již tradičně České dráhy, SŽDC a ČD Cargo, které neztrácejí krok s dobou a zaplňují železniční koleje moderními výrobky nejen pro osobní a nákladní přepravu, ale i moderní technikou, potřebnou k údržbě železniční infrastruktury. „Naše republika potřebuje, aby železnice zdravě a bezchybně pulsovala,“ zdůraznil v této souvislosti Zapletal.
Na jeho slova navázal generální ředitel Českých drah Pavel Krtek, kterého doplnil generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda. „Veletrh Czech Raildays je skvělým místem, kde se může železnice a jmenovitě i České dráhy prezentovat,“ připomněl Pavel Krtek. Jeho slova doplnil Jiří Svoboda konstatováním, že železniční infrastruktura „již dávno nechřadne a je našlápnuto k její moderní podobě“. Spolu se zástupci města Ostravy a Moravskoslezského kraje (Lukáš Semerák a Ivo Moras) přestřihli potom oba generální ředitelé červenou pásku s označením Raildays, čímž byl veletrh slavnostně zahájen. Areál se brzy zaplnil stovkami návštěvníků, kteří procházeli jak venkovní tak vnitřní prostory veletrhu.
A k vidění toho bylo opravdu mnoho: hned při vstupu vévodila areálu nová elektrická jednotka 34WEa (obdoba naší jednotky Regiopanter), která je uváděna do provozu polského dopravce Koleje Slaskie, na vedlejší koleji pak stála jakoby novotou svítící historická elektrická lokomotiva E499 0042 (Bobina), vyrobená v roce 1957 v Plzni, v tehdejších závodech V. I. Lenina. O kousek dál byl vystaven historický salonní vůz prezidenta republiky, který byl tehdejším ČSD slavnostně předán 7. března 1930, v den 80. narozenin prezidenta TGM.
Mezi další zajímavé exponáty patřil například lokomotivní motor společnosti Bombardier, betonové pražce, či protihlukové stěny a železniční přejezdy společnosti ŽPSV OHL Group. K vidění byly i ekologické tramvaje a autobusy, určené (nejen) pro ostravskou MHD. Milovníci modelové železnice si přišli na své ve vagonu modelářů z Plzně. V dalších stáncích se prezentovali jak výrobci drážní techniky (AŽD, Signalbau, VÚŽ a další), tak i ostatní vystavovatelé výrobků a služeb pro kolejovou dopravu. Značné pozornosti se těšil například stánek, prezentující ochranné „antisprejerské“ folie na železniční vagony.
V jedenáct hodin proběhl křest nového motorového univerzálního vozidla (MUV 75), který představila SŽDC spolu s výrobcem – českou společností CZ Loko. Současně byla slavnostně pokřtěna i nová měřicí diagnostická jednotka MDD.2 spolu s ručním vozíkem GPR (georadar) pro detailní diagnostiku železničního spodku. „Je to velký přínos pro SŽDC, celkem bude v síti SŽDC nasazeno padesát strojů MUV 75, z toho ještě letos třicet pět,“ připomněl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda. Motorové univerzální vozidlo MUV 75 vyvinuté společností CZ LOKO je určeno pro údržbu železničních tratí. Vyhovuje nejnovějším evropským normám i standardům TSI. Proti předchozím typům má delší hlavní rám a větší kabinu se dvěma řídicími stanovišti, která pojme až sedm členů osádky. Plošina s nosností pěti tun je osazena jeřábem Palfinger, který je dodáván se třemi druhy drapáků a sekacím zařízením. Maximální rychlost tohoto stroje je 75 km/h.
Nedílnou a velmi oblíbenou částí expozice SŽDC je stanoviště hasičské záchranné služby. Letos čeká na návštěvníky lanovka z osvětlovacího stožáru a možnost spuštění s jištěním. Drážní hasiči také předvedou nakolejení železničního vozu. Před vstupem do veletržního areálu bude umístěno tzv. prvovýjezdové vozidlo CAS 20 Scania s možností prohlídky.
Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 354 hostů a žádný gestor