Za krásného zářijového počasí se 9. 9. 2020 v Pardubicích konalo Mistrovství České republiky železničářů v kopané – O pohár předsedy OSŽ. Místa konání tohoto fotbalového turnaje se každoročně mění, co se již osmým rokem po sobě nezměnilo, je vítězné družstvo. Opět vyhrál tým infrastruktury, letos ještě s logem SŽDC na dresech, ale poprvé s novým názvem Správa železnic, státní organizace.

Toto družstvo si pod vedením starých matadorů Jaroslava Hatlapatky a Jaromíra Strýčka dovolilo jen jedno mírné klopýtnutí, když remizovalo s týmem ČD, a. s., dvě další utkání suverénně vyhrálo. Barvy OSŽ - nedrážní tentokrát hájilo příjemné překvapení turnaje – mužstvo Elektrizace železnic Praha, a. s., které mělo pouze jednu prohru, a to právě se Správou železnic.

Při vyhlášení výsledků turnaje samozřejmě ceny předával předseda Odborového sdružení železničářů Mgr. Martin Malý, a to ve spolupráci s Ing. Pavlem Kouckým, ředitelem personálního odboru Správy železnic, Mgr. Pavlou Kreischovou, vedoucí oddělení O10/3 společnosti ČD Cargo, a. s., a Bc. Renatou Douskovou, místopředsedkyní OSŽ a předsedkyní NeRV.
Za organizaci turnaje patří dík členům Regionální sportovní komise OSŽ Praha.

Konečné výsledky:
1. Správa železnic, státní organizace
2. Elektrizace železnic Praha, a. s.
3. ČD Cargo, a. s.
4. ČD, a. s.

Nejlepším střelcem se čtyřmi vstřelenými góly se stal Tomáš Matějka ze Správy železnic, nejlepším hráčem vyhodnotila komise organizátora Vladimíra Fialku, také ze Správy železnic, a nejlepším brankářem byl zvolen Martin Fuček z EŽ Praha.


Ondřej Šmehlík, snímky Miroslav Maincl
 

Právě přítomno: 340 hostů a žádný gestor