Generální ředitel Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Bc. Jiří Svoboda MBA a devět představitelů odborových organizací podepsali na základě posledního návrhu generálního ředitele 3. změnu platné Podnikové kolektivní smlouvy na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019 a zároveň i Podnikovou kolektivní smlouvu na rok 2020.

Ve 3. změně zaměstnavatel a zástupci zaměstnanců reagují na vývoj v oblasti využití jízdních výhod ČD. SŽDC zaručuje všem zaměstnancům, kteří splňují příslušné podmínky, výplatu příspěvku na dopravu pro období jízdního řádu 2019/2020 v částce 3600 Kč.

V nové uzavřené Podnikové kolektivní smlouvě pro rok 2020 dochází zejména ke zvýšení tarifních mezd a objemu prostředků pro výkonové odměny zaměstnanců odměňovaných tarifní mzdou celkem o 5,5 %, to znamená, že v tarifních mzdách dojde k nárůstu o 4,5 %. Dále došlo ke změnám v odměnách za držení pracovní pohotovosti, příplatku za práci v noci a příplatku za práci o sobotách a nedělích. „Jsem rád, že jsme dospěli ke konsenzu a předpokládám, že sjednané podmínky umožní stabilizaci současných zaměstnanců a získávání nových do naší organizace,“ uvedl po podpisu generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda.

Na základě pozitivního vývoje hospodaření SŽDC rozhodl Jiří Svoboda o vyplacení mimořádné odměny generálního ředitele zaměstnancům SŽDC se mzdou za měsíc listopad 2019 ve výši 9000 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva SŽDC
 

Právě přítomno: 375 hostů a žádný gestor