Jak již bylo oznámeno ve 13. čísle časopisu Obzor, po 31 letech spolupráce skončila svoji činnost redakce Obzoru ve složení Michael Mareš, Zdeňka Sládková, Marie Bártová a Miroslav Čáslavský (na úvodním snímku). Vedení redakce a vydávání Obzoru přebírá od 1. července 2022 Milan Sedlák z Nakladatelství a vydavatelství MiS se sídlem v Brně. První číslo pod novým vedením (Obzor č. 14) vyjde s prázdninovou přílohou v pondělí 18. července.

Jak připomíná nový vydavatel a šéfredaktor Milan Sedlák, nová podoba Obzoru se vyznačuje některými změnami, v podstatě však zůstane obsah a většina oblíbených rubrik v podstatě totožný. „Nastává také změna tiskárny, nově budou noviny tištěny v tiskárně Českých drah v Olomouci,“ dodává Milan Sedlák. Podle jeho dalších slov si pracovníci bývalé redakce za dlouholetou práci pro Obzor zaslouží mimořádné poděkování, které jim veřejně vyjádřil předseda OSŽ Martin Malý na VIII. sjezdu OSŽ, a ke kterému se připojuje i nový redakční kolektiv, který je připraven na dobrou práci původní redakce plnohodnotně navazovat.
Nová redakce se bude ze všech sil snažit, aby Obzor i v dalším období své existence přinášel aktuální a čtivé články jak ze života OSŽ, tak ze všech oblastí železnice. Zachována zůstává také spolupráce nové redakce s původními dopisovateli Obzoru a to jak pravidelnými, tak občasnými.
Z původní redakce přechází do nové pouze Miroslav Čáslavský.
-čas-

Právě přítomno: 167 hostů a žádný gestor