Přátelé, kolegové ze ZO METRANS DYKO připravili s podporou OSŽ „Podpisovou výzvu zaměstnanců skupiny Metrans za vyšší základní mzdu a za zrušení nedůstojné docházkové prémie“. Rádi bychom Vás požádali o šíření této výzvy, aby se dostala k co nejvíce zaměstnancům skupiny Metrans. Jelikož je výzva zaměřena i na podporovatele, budeme rádi, pokud se svým podpisem k výzvě solidárně připojíte.

Text výzvy:

Vážení členové představenstva a členové dozorčí rady METRANS, a.s.,

dovolujeme si Vás oslovit jako zaměstnanci skupiny METRANS (METRANS, a.s.; METRANS DYKO Rail Repair Shop s.r.o.; METRANS Rail s.r.o.), kteří pracují v dělnických, technických a administrativních povoláních. Všichni každý den přispíváme svojí prací k tomu, že skupina METRANS je významnou a stabilní firmou.

Hodnota našich mezd ale reálně klesá. Její případné navýšení ani zdaleka nedorovnalo výšku inflace.

Navíc tzv. docházková prémie, která se týká řady zaměstnanců, je nedůstojná a měla by se zrušit či upravit. Je možné ji převést do základní mzdy.

Tímto Vás žádáme o navýšení základní mzdy a upravení tzv. docházkové prémie takovým způsobem, aby umožňovala nám a našim rodinám důstojný život a naplňovala cíle deklarované zaměstnavatelem: „Za dobře a kvalitně odvedenou práci nabízíme poctivou odměnu. Jak ve formě férové a vždy včas vyplácené mzdy, tak i ve formě pravidelných bonusů a řady zaměstnaneckých výhod“ (citace z webu kariera.metrans.cz).

Podpis zde (odkaz na výzvu):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGwsB2H6yKtEjQNa5y8f22Hd-Ykt0zrfOV5ZM_3jd2YqqlEg/viewform

 

Děkuji za Vaši pozornost a podporu této výzvy.

S přáním hezkého dne

Radek Nekola
místopředseda OSŽ

 

Právě přítomno: 266 hostů a žádný gestor