dovolte mi, abych Vás touto cestou oslovil s žádostí o účast a podporu našich kandidátů do dozorčích rad společností České dráhy a ČD Cargo. Vím, že řada z Vás si říká, k čemu je to dobré a proč už se zase konají nějaké volby. Vždyť těch slibů, které slýcháme před každými volbami už je tolik a jejich plnění se ztrácí v nedohlednu. Tyto volby však nejsou o politice a politických stranách, ale o volbě zástupců z řad zaměstnanců výše uvedených společností, kteří v rámci své funkce budou dohlížet a kontrolovat, jak podnik hospodaří, jaké má vize a plány do budoucna. Každý, kdo přijme takovou kandidaturu na sebe bere důležitou zodpovědnost ve svých rozhodnutích.

Byl jsem jedním z těch, které OSŽ před patnácti lety nominovalo do dozorčí rady společnosti ČD Cargo. V tomto období jsem s podnikem prožíval dobré, ale i ty zlé časy. Zvlášť v době, kdy se společnosti ČD Cargo příliš nedařilo jsem si uvědomoval, jak bylo důležité cítit podporu členů Odborového sdružení železničářů, které zastupuje všechny profese na železnici. Je to právě spojení funkce člena dozorčí rady a odborového funkcionáře, co Vám dává značnou podporu při složitém rozhodování ve směřování a vývoji v jednotlivých podnicích.

Proto se na Vás obracím se žádostí Vaší účasti v nastávajících volbách. Chci Vás ujistit, že nominovaní kandidáti OSŽ splňují všechny předpoklady stát se dobrými reprezentanty zástupců zaměstnanců a našeho svazu a jsem přesvědčen, že budou plnohodnotně vykonávat tuto náročnou a zodpovědnou funkci.

Děkuji, a ještě jednou vyzývám, PŘIJĎTE K VOLBÁM a PODPOŘTE NAŠE KANDIDÁTY.

 

Volby do DR ČD Cargo, a.s., se budou konat ve dnech 23.–27. 10. 2023

a kandidáti za OSŽ jsou Bc. Marta Urbancová a Petr Doležal.

 

Volby do DR ČD, a.s., se budou konat ve dnech 30.10.–1. 11. 2023

a kandidáti za OSŽ jsou Věra Nečasová a Štěpán Lev.

 

Radek Nekola

 

Právě přítomno: 246 hostů a žádný gestor