Speciální webovou stránku a turistickou aplikaci pro mobilní telefony spustily v polovině měsíce dubna České dráhy. Jmenuje se Vlakem na výlet a jejím hlavním cílem je usnadnění vyhledávání výletních cílů, které jsou zařazeny do různých kategorií. Akce je založena na předpokladu, že vlak je ideálním dopravním prostředkem na výlet a upozorňuje na zajímavé výletní lokality, které jsou právě vlakem dobře dostupné. Výletníci tak získávají nejen tip na samotné cílové místo, ale také množství praktických informací. Aplikaci je možné si zdarma stáhnout z webu ČD (http://www.cd.cz/vlakem-na-vylet).

Jak říká ředitelka cenotvorby a produktové komunikace Českých drah Zuzana Čechová, při cestách vlakem za výlety mohou lidé cestovat naprosto uvolněně, mohou se bavit s dětmi nebo přáteli, či hrát společenské hry. „Při cestách za gastronomickými zážitky nemusíte přemýšlet nad tím, že si nemůžete dát ani obyčejné pivo,“ vysvětluje výhody cestování vlakem. Vyhledávání výletů bude možné například podle regionu nebo podle cílové skupiny, pro rodiny s dětmi, pro mladé, pro turisty, pro železniční fandy nebo třeba pro gurmány a jedlíky. Obsah se bude průběžně rozšiřovat a doplňovat o zajímavé akce, které jsou dobře dostupné vlaky Českých drah. „Tipy na výlety jsou ze všech regionů České republiky a vždy obsahují praktické informace, jako je popis cesty z nádraží, čas potřebný na výlet a náročnost výletu. Díky tomu si uživatelé mohou snadno vybrat výlet podle svých preferencí,“ přibližuje novinku Zuzana Čechová.
Specialitou aplikace budou „Interaktivní a hravé výlety“, které mají po cestě řadu zastávek se soutěžními otázkami. Za jejich správné zodpovězení získává soutěžící odměnu ve formě ČD bodů. Za tyto body je možné získat různé výhody, jakož i možnost pořízení jízdenky ČD zdarma na některý z dalších výletů. Mezi další zajímavosti patří „Hravé výlety pro děti“, speciální výlety pro železniční fanoušky, tipy na romantické tratě a na nostalgické jízdy. „Nový web a interaktivní mobilní aplikace Vlakem na výlet funguje zároveň jako průvodce a navigace přímo na výletě. Nejde tedy jen o jeden z řady portálů s nabídkou nejrůznějších tipů na cestu,“ doplnila výjimečnost řešení Zuzana Čechová.
Spuštění aplikace Vlakem na výlet podpoří také silná marketingová kampaň. ČD přichází s novým kreativním konceptem, ve kterém poprvé figuruje i nová tvář Českých drah, Ondřej Vetchý. Jedna z nejvýraznějších hereckých osobností a legenda českého filmu vystupuje ve dvou třicetivteřinových spotech ilustrujících možnosti volnočasového cestování vlakem, kdy si čas na cestu můžete užívat bezstarostně s rodinou již ve vlaku bez stresu z řízení auta. Cíl výletu si pohodlně vyberete v nové aplikaci.
Miroslav Čáslavský, s využití tiskové zprávy ČD
 

Právě přítomno: 473 hostů a žádný gestor