Většina akcí ČZS FISAIC byla v roce 2020 a v začátku roku 2021 z důvodu pandemie covid-19 zrušena. Český zemský svaz (ČZS) FISAIC proto, podobně jako na podzim, vyhlásil pro členy skupiny foto, výtvarné umění, film a nově také pro literáty, zajímavou soutěž. Akce proběhla v únoru a v březnu v digitální podobě včetně vyhodnocení, bez přítomnosti autorů. Do virtuální soutěže byly také zapojeny členky skupiny kreativní ruční práce, které soutěžily o nejlepší výrobky ve dvou kategoriích - velikonoční ozdoby a velikonoční kraslice.

Tato událost pod názvem „Tvořte sami s námi“ inspirovala v této nelehké době naše členy k tvůrčí činnosti. Téma bylo pro všechny stejné: ZIMA.

Fotografové zaslali na dané téma fotografii, výtvarníci foto namalovaného obrazu (technika byla volná), filmaři natočili krátký film, literáti napsali povídku a členky skupiny kreativní ruční práce vyrobily mnoho krásných velikonočních ozdob. Vzhledem k velikonočnímu času budou tyto ozdoby zavěšeny na velikonoční větve v železniční stanici v Praze na Masarykově nádraží (před osobními pokladnami). Tam si je denně může prohlédnout cestující veřejnost. Akce proběhne pod přímým patronátem generálního ředitele Českých drah, a. s.

U nás FISAIC žije i době pandemie!

Ing. Jarmila Šmerhová, výkonná tajemnice ČZS FISAIC
 

Právě přítomno: 297 hostů a žádný gestor