Posláním Nadačního fondu Pink Bubble je podpora onkologicky nemocných náctiletých a mladých dospělých po celé České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života.
 
Dospívání je náročné samo o sobě a nádorové onemocnění znamená pro mladého člověka další velikou psychickou i fyzickou zátěž. Navíc ovlivňuje jeho společenské vazby a často také ekonomickou situaci širší rodiny. Byli bychom proto rádi, kdyby nejen malé, ale i ty starší a čerstvě dospělé děti věděly, že existuje místo, kam se mohou obrátit, pokud v období onkologické léčby a rekonvalescence hledají pomoc nebo podporu.
Nadační fond Pink Bubble, který pomáhá dětem a mladým lidem s onkologickým onemocněním, převzal od společnosti AŽD šek na 116 000 Kč. Jde o výtěžek z charitativní dražby fotoobrazů pořízených při tvorbě glamour kalendáře AŽD pro rok 2023 s modelkou Denisou Gudelj.
 
Charitativní aukce se uskutečnila na setkání odborníků z oblasti dopravy v Tetčicích u Brna, kde bylo vydraženo celkem šest obrazů. Na všech je česká modelka Denisa Gudelj, nejznámější cage girl české sekce bojového umění MMA a playmate časopisu Playboy, a to v drážním prostředí Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka.
 
Všechny vydražené fotoobrazy s podpisem Denisy Gudelj byly po uhrazení částek slavnostně předány novým majitelům za účasti zakladatelky Nadačního fondu Pink Bubble Martiny Šmukové, která z rukou generálního ředitele AŽD Zdeňka Chrdleho převzala šek v hodnotě 116 000 Kč.
 
Chtěla bych poděkovat společnosti AŽD za to, že pravidelně podporuje neziskové projekty, mezi nimiž se letos objevil i náš Nadační fond Pink Bubble. Poděkování také patří všem pěti dražitelům, jejichž zásluhou se sešla tak krásná částka. Ročně v České republice nově onemocní přibližně 750 mladých lidí ve věku 15–29 let a my se snažíme těmto pacientům usnadnit nejen čas léčby a rekonvalescence, ale i návratu do běžného života. A děláme vše pro to, aby měli co nejčastěji důvod k úsměvu,“ říká zakladatelka Nadačního fondu Pink Bubble Martina Šmuková.
 
V zastoupení Martinky Šmukové, zakladatelky Nadačního fondu Pink Bubble, mi dovolte, prosím, vám všem co nejsrdečněji poděkovat za dary, kterými jste se rozhodli podpořit Pink Bubble a naše projekty pro »Bublinky«, jak říkáme mladým onkologickým pacientům, kterým
 
plníme jejich běžná, ale i neobyčejná přání a pomáháme vykouzlit úsměv na tváři v nelehkém životním období.
 
Budeme také velice rádi, pokud budete sledovat naše projekty a aktivity třeba i na sociálních sítích:
 
https://www.facebook.com/PinkBubbleNadace
a
https://www.instagram.com/pinkbubble.cz
 
Obrovsky si vážíme vaší pomoci! Velikánské díky!!!“ poděkovala dopisem redakci časopisu Nová železniční technika ředitelka nadace Ing. Martina Mecerová.
 
Pink Bubble přispívá onkologicky nemocným dětem a mladým lidem na zdravotnické, rehabilitační či pohybové pomůcky, organizuje zážitkové akce, podporuje školou povinné při studiu v nemocnici a v domácí léčbě a také plní osobní přání nemocných. Více se o nadačním fondu dozvíte na www.pinkbubble.cz.
 
Česká společnost AŽD, která dodává vyspělé řídicí technologie pro železniční a silniční dopravu, již řadu let podporuje nejrůznější charitativní projekty. „Každá úspěšná firma by si měla být vědoma své společenské odpovědnosti. My v AŽD nejsme slepí k lidem v těžkých životních situacích, které lze těžko bez pomoci zvládnout. I v době ekonomických problémů silní musí pomoci,“ říká generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.
 
Nadačnímu fondu Pink Bubble přispěli vydražením fotoobrazů společnosti AŽD částkou 116 tisíc korun (shora a zleva) Ing. Jiří Pelc, SUDOP BRNO, Ing. Michal Barták, ředitel společnosti Die Länderbahn, Milan Sedlák, vydavatel časopisu Nová železniční technika a šéfredaktor čtrnáctideníku Obzor a jeho internetové přílohy Nedrážní Obzor a Richard Peška ze společnosti GEFAB CS. Šek jménem fondu převzala jeho zakladatelka Martina Šmuková.
 
K poděkování se připojil organizátor akce generální ředitel AŽD Ing. Zdeněk Chrdle, MBA
 
 
Foto: Daniela Houdková
 
 


 

Právě přítomno: 168 hostů a žádný gestor