Na hřišti Spartaku Přerov se v pátek 11. září konalo v pořadí již šesté mistrovství České republiky železničářů v kopané „O putovní pohár předsedy OSŽ“ (dříve Pohár GŘ ČD), pořádané OSŽ ve spolupráci s ČD, ČD Cargo a SŽDC. Na turnaji se sešla mužstva Českých drah ZAP, ČD Cargo, ČD DKV Praha, ČD RSM, SŽDC a Legios Louny (Heavy Machinery Services Louny).


Slavnostního zahájení se zúčastnili generální ředitel SŽDC Pavel Surý, ředitel odboru lidských zdrojů ČD Cargo Mojmír Bakalář, člen představenstva ČD František Bureš, ředitel SŽDC - OŘ Olomouc Ladislav Kašpar, ředitel SŽDC – CDP Přerov Petr Novák, ředitel SŽDC - SŽG Olomouc Václav Klvaňa a ředitel RSM Olomouc Gabriel Jursa, kteří v krátkých proslovech pozdravili hráče jednotlivých mužstev a popřáli jim dobré sportovní zážitky. Za vedení OSŽ byli na turnaji přítomni kromě předsedy OSŽ Jaroslava Pejši také vedoucí mezinárodního oddělení OSŽ Ondřej Šmehlík, předseda PV SŽDC OSŽ Martin Malý a tajemníci PV OSŽ: Adolf Hradílek, Antonín Leitgeb a Miloš Paleček.
Jednotlivá mužstva se nejprve utkala v zápasech „každý s každým“ ve skupinách A a B na dvou perfektně upravených hřištích Spartaku Přerov. Vítězové skupin hráli ve finále o první a druhé místo, druzí ze skupin o třetí (a čtvrté) místo a třetí ze skupin o páté (a šesté) místo. Všechny zápasy se hrály 2x20 minut s pětiminutovou přestávkou.
Favoritem turnaje bylo mužstvo SŽDC, které putovní pohár předsedy OSŽ vyhrálo v dosavadních pěti ročnících již dvakrát, stejně jako hráči Legiosu (Lostr) Louny. Jednou se vítězem stalo družstvo Českých drah.
Ve vyřazovacích zápasech ve skupině A porazili hráči Legios Louny mužstvo ČD ZAP 5:0 a v zápase s ČD Cargo prohráli 0:1. Zápas ČD ZAP – ČD Cargo skončil 1:2, čímž do finále o první místo postoupili hráči ČD Cargo.
Ve skupině B vyhrálo družstvo SŽDC nad DKV Praha 8:0, ČD RSM porazilo DKV Praha 1:0 a hráči SŽDC zvítězili nad ČD RSM v poměru 1:0 a postoupili tak do finále. Ve finále se tak utkala družstva SŽDC a ČD Cargo, Mužstvo SŽDC prokázalo své kvality a v hezky hraném utkání nakonec porazilo své soupeře 4:0. Na třetím místě se umístilo mužstvo Legiosu Louny, poté, co porazili své soupeře z ČD RSM v poměru 5:0. Na pátém místě se umístili hráči DKV Praha po výhře nad ČD ZAP v poměru 5:0.
Pohár předsedy OSŽ, jakož i poháry za 1. – 6. místo a věcné ceny předal hráčům předseda OSŽ Jaroslav Pejša, který současně konstatoval, že díky třem vítězstvím po sobě zůstává putovní pohár v držení mužstva SŽDC. Současně byli oceněni také nejlepší brankář (Petr Prokeš – ČD Cargo), nejlepší střelec (Petr Darmovzal – SŽDC, který vsítil 7 branek) a nejlepší hráč (Martin Bernard – SŽDC).
Organizaci turnaje po všech stránkách perfektně zajistili členové Regionální sportovní komise OSŽ Olomouc Libor Kiš, Jaroslav Hatlapatka, Ivo Šimek, Vladimír Tomášek a Svatopluk Kubala.

Výsledky 6. ročníku „O pohár předsedy OSŽ“:
1. SŽDC
2. ČD - Cargo
3. Legios Louny
4. ČD RSM
5. DKV Praha
6. ČD ZAP


Miroslav Čáslavský


 

Právě přítomno: 286 hostů a žádný gestor