Rakouský prezident Heinz Fischer (na snímku) přijel v pondělí 11. dubna 2016 na dvoudenní návštěvu České republiky. Do Prahy přicestoval netradičně vlakem - railjetem z Vídně. V doprovodu manželky Margit vystoupil krátce po jedenácté hodině z vlaku na prvním nástupišti pražského hlavního nádraží. Za asistence hradní stráže jej uvítal šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Poté se odebral do vládního salonku a cestou se ještě pozdravil s několika osobnostmi, mimo jiné i s generálním ředitelem a předsedou představenstva Českých drah Pavlem Krtkem.

Zhruba o půl hodiny později pak na tomtéž nástupišti nastoupil prezident Heinz Fischer s doprovodem do salonního vozu T. G. Masaryka, který byl součástí zvláštního vlaku, v jehož čele stanula parní lokomotiva 464.008. Dobře naladěný rakouský prezident ještě zamával přítomným a krátce po půl jedenácté odjel směr Stochov, kde jej přivítal jeho český protějšek Miloš Zeman s manželkou.

Ve Stochově na nádraží proběhl uvítací ceremoniál jako za císaře pána. Nechybělo ani tradiční přivítání chlebem a solí, osobně pak prezidenta Fischera přišla přivítat i starostka Stochova Miloslava Becherová. Nejvíce ale prezidenta Rakouska a jeho choť zaujalo vystoupení místního dětského sboru, který na uvítanou zazpíval dvě písně. Heinz Fischer v družném hovoru prozradil, že i jeho malá vnučka ráda zpívá. „Bavilo vás to?“, otázal se dětí a dodal: „Musím říct, že to bylo super! Mám několik vnoučat a také ráda zpívají, mnohokrát děkuji." A také Miloš Zeman se připojil: „Děkujeme, byli jste výborní!“
Oba prezidenti při té příležitosti odhalili na nádraží, u Salonku T. G. Masaryka (kde prezident „Osvoboditel“ často pobýval při svých cestách vlakem) pamětní desku s textem: „15. prosince 1921 přivítal ve Stochově prezident Československé republiky Tomáš Garrigue Masaryk prezidenta Rakouské republiky Michaela Hainische. Na památku této události se zde v roce 2016 setkali prezident České republiky Miloš Zeman a prezident Rakouské republiky Heinz Fischer a odhalili pamětní desku". Pak už oba prezidenti odjeli do Lán a parní vlak odjel.
Dodejme, že zvláštní expres 10000 tvořily parní lokomotiva 464.008 „Ušatá“, Masarykův salonní vůz z roku 1930, který prezident T. G. Masaryk dostal k osmdesátinám, dále čtyřnápravový železniční salonní vůz Aza 1-0086 z roku 1909 (který byl vyroben pro Františka Ferdinanda d´Este), dále vůz první třídy z roku 1958 (Aa 1142), konferenční vůz ČD (89-80 022-4) a jako postrk muzejní „Brejlovec“ 753 101-5 (T 478.3101) z roku 1973.

Michael Mareš
 

Právě přítomno: 319 hostů a žádný gestor