Poslední dva zářijové dny (29. – 30. 9.) zápolili v Olomouci na hřišti Miniaturgolfclubu (MGC) nejlepší závodníci z oblastních kol (Olomouc, Plzeň a Praha) na Mistrovství železničářů v minigolfu. Mezi 36 nominovanými bylo 18 žen a 18 mužů - z každé oblasti 12 závodníků a závodnic. Hrálo se na hřišti s osmnácti hracími poli ve třech kolech – nejmenší dosažený počet úderů byl tedy teoreticky 54 úderů. To jsou však již výsledky naprostých profesionálů, dobrý hráč však dokáže uhrát tři kola s celkovým počtem sto úderů. A dlužno dodat, že nejlepší železničářští přeborníci se k této metě přiblížili doslova na dosah.

Počasí závodníkům přálo, atmosféra byla samozřejmě soutěživá, organizace turnaje na úrovni a to vše přispělo k dobrým výsledkům. Čestnou ředitelkou turnaje byla místopředsedkyně OSŽ Renata Dousková (která se turnaje rovněž aktivně zúčastnila), ředitelem závodů byl Radek Steiger, ředitel Oblastního ředitelství osobní dopravy (OŘOD), sportovním ředitelem byl Vladimír Tomášek, předseda Regionální sportovní komise (RSK) Olomouc. Členové RSK Olomouc pak zajišťovali bezchybný průběh turnaje.
Po skončení turnaje byli vyhlášeni vítězové. V kategorii ženy zvítězila Martina Boháčková (Správa železnic, OŘ Ústí nad Labem) se 122 údery, která současně měla nejnižší počet úderů v jednom kole (32). Na druhém místě se umístila Jarmila Halounová (důchodkyně Správa železnic Olomouc) se 128 body, těsně za ní skončila na třetím místě Dagmar Balejová (České dráhy, PO Valašské Meziříčí), se 129 body. V kategorii mužů získal prvenství Libor Kiš (České dráhy, ZAP Olomouc) se 110 body, druhý byl Ondřej Vacek (ČD Cargo Česká Třebová) se 126 body a třetí se umístil Petr Šístek (Správa železnic – CDP Přerov) se 129 body.
Jak je vidět z přehledu, souboje byly, pokud se týká výsledků, takříkajíc „na ostří nože“, všichni soutěžící však byli s průběhem turnaje spokojeni, což vyjádřili i poděkováním organizátorům turnaje. Pořadatelem turnaje bylo OSŽ ve spolupráci s ČD, ČD Cargo a se Správou železnic s příspěvkem ze Sociálního fondu ČD a ČD Cargo, z centrálního fondu FKSP Správy železnic a z prostředků OSŽ.
Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 238 hostů a žádný gestor