V hotelu Oddech v Krkonoších pokračovalo 6. května dvoudenní jednání podnikových výborů OSŽ při Českých drahách a ČD Cargu. Po úvodním společném jednání obou výborů zahájila jednání Podnikového výboru OSŽ Českých drah tajemnice podnikového výboru Věra Nečasová. V úvodu omluvila nemocného Vladislava Vokouna a shrnula informace ze zásadních jednání, která proběhla od minulého jednání PV OSŽ při ČD. Poté předala slovo řediteli personálního odboru GŘ ČD Ivo Veselému, aby členy PV seznámil s aktuální situací v zaměstnanosti na Českých drahách. Ivo Veselý konstatoval, že zaměstnanecká základna Českých drah nezadržitelně stárne, přičemž některé profese, zejména v oblasti správkárenské činnosti je velice složité obsadit mladými pracovníky. „Mladí lidé, vycházející ze škol nemají zájem o práci na dráze, neboť pro ně není motivační a to jak po stránce finanční, tak po stránce pracovní," konstatoval Veselý. Českým drahám se podle jeho slov nedaří pro některé profese (zejména v oblasti opravárenství, ale i třeba u strojvedoucích) takové podmínky, aby přitáhli mladé lidi k podniku. České dráhy sice mají uzavřeny smlouvy se školami a s podniky, s nimiž spolupracují, ale nepřináší to potřebný efekt. „Ze sta lidí, kteří se seznámí s prací na dráze, jich u podniku zůstanou dva, tři a to je žalostně málo," připomněl Veselý. Jak dále dodal, na vině může být i štědrá sociální politika státu, která nemotivuje nezaměstnané k práci na dráze. „Nejvíce lidi odrazuje práce na směny, časté přesčasy a také mnohdy nepříliš atraktivní pracovní podmínky."

Přestože České dráhy jsou „na samé hranici personální únosnosti", prohlásil nedávno ministr dopravy Dan Ťok, že na Českých drahách je přezaměstnanost a měly by se snižovat stavy zaměstnanců. „Na dráze existují profese, například u vlakového personálu, které odmítají dělat stále vyšší objem přesčasů z důvodu nadměrné pracovní zátěže a žádají raději náhradní volno, aby se mohli věnovat rodině. Nejsou výjimkou případy, kdy zaměstnanci vlakových čet mají již v dubnu vyčerpán limit přesčasové práce na celý rok," reagoval na tvrzení ministra Veselý.

Slova Ivo Veselého potvrdili přítomní členové Podnikového výboru OSŽ. Příčinou tohoto stavu je podle jejich slov v tomto roce velký rozsah výluk na dráze a v mnoha případech také nekoordinovaná výluková činnost. Vlakové čety také trápí stav vozového parku. „Mnohdy se musíme stydět před cestujícími za vozy, které jsou na soupravy zařazovány (zejména na vlacích vyšší kvality), ať již z důvodu nedostatečné údržby, či jejich morální zastaralosti. Za tuto situaci někdo ve vedení ČD odpovídá a měl by také za to nést odpovědnost," shrnul neutěšenou situaci v osobním vozovém parku Martin Janeček.

Miroslav Čáslavský

Personální situace na Českých drahách začíná být u některých profesí kritická

V hotelu Oddech v Krkonoších pokračovalo 6. května dvoudenní jednání podnikových výborů OSŽ při Českých drahách a ČD Cargu. Po úvodním společném jednání obou výborů zahájila jednání Podnikového výboru OSŽ Českých drah tajemnice podnikového výboru Věra Nečasová. V úvodu omluvila nemocného Vladislava Vokouna a shrnula informace ze zásadních jednání, která proběhla od minulého jednání PV OSŽ při ČD. Poté předala slovo řediteli personálního odboru GŘ ČD Ivo Veselému, aby členy PV seznámil s aktuální situací v zaměstnanosti na Českých drahách. Ivo Veselý konstatoval, že zaměstnanecká základna Českých drah nezadržitelně stárne, přičemž některé profese, zejména v oblasti správkárenské činnosti je velice složité obsadit mladými pracovníky. „Mladí lidé, vycházející ze škol nemají zájem o práci na dráze, neboť pro ně není motivační a to jak po stránce finanční, tak po stránce pracovní,“ konstatoval Veselý. Českým drahám se podle jeho slov nedaří pro některé profese (zejména v oblasti opravárenství, ale i třeba u strojvedoucích) takové podmínky, aby přitáhli mladé lidi k podniku. České dráhy sice mají uzavřeny smlouvy se školami a s podniky, s nimiž spolupracují, ale nepřináší to potřebný efekt. „Ze sta lidí, kteří se seznámí s prací na dráze, jich u podniku zůstanou dva, tři a to je žalostně málo,“ připomněl Veselý. Jak dále dodal, na vině může být i štědrá sociální politika státu, která nemotivuje nezaměstnané k práci na dráze. „Nejvíce lidi odrazuje práce na směny, časté přesčasy a také mnohdy nepříliš atraktivní pracovní podmínky.“

Přestože České dráhy jsou „na samé hranici personální únosnosti“, prohlásil nedávno ministr dopravy Dan Ťok, že na Českých drahách je přezaměstnanost a měly by se snižovat stavy zaměstnanců. „Na dráze existují profese, například u vlakového personálu, které odmítají dělat stále vyšší objem přesčasů z důvodu nadměrné pracovní zátěže a žádají raději náhradní volno, aby se mohli věnovat rodině. Nejsou výjimkou případy, kdy zaměstnanci vlakových čet mají již v dubnu vyčerpán limit přesčasové práce na celý rok,“ reagoval na tvrzení ministra Veselý.

Slova Ivo Veselého potvrdili přítomní členové Podnikového výboru OSŽ. Příčinou tohoto stavu je podle jejich slov v tomto roce velký rozsah výluk na dráze a v mnoha případech také nekoordinovaná výluková činnost. Vlakové čety také trápí stav vozového parku. „Mnohdy se musíme stydět před cestujícími za vozy, které jsou na soupravy zařazovány (zejména na vlacích vyšší kvality), ať již z důvodu nedostatečné údržby, či jejich morální zastaralosti. Za tuto situaci někdo ve vedení ČD odpovídá a měl by také za to nést odpovědnost,“ shrnul neutěšenou situaci v osobním vozovém parku Martin Janeček.

Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 317 hostů a žádný gestor