Přestože se poslední dobou v médiích objevily informace o znovuobnovení provozu na Kozí dráze, město Děčín nadále podporuje vizi, aby místo Kozí dráhy vznikla cyklostezka. Důvodů je několik. Do Kozí dráhy je třeba investovat nemalé peníze na údržbu, přitom zájem o přepravu vlakem na této trati je mezi cestujícími minimální. Speciální turistické jízdy několikrát do roka tyto náklady v žádném případě nepokryjí.

„Moderní cyklostezka místo Kozí dráhy, kterou by mohli využívat v případě dopravního kolapsu také záchranáři, je podle nás tím nejlepším možným řešením a logickým krokem v dalším rozvoji sítě cyklostezek v Ústeckém kraji,“ říká děčínský radní pro smart city (chytré město) Ondřej Smíšek s tím, že kromě cyklistů by cyklostezku mohli využívat také in-line bruslaři, chodci, či v budoucnosti také autonomní auta (auta, která nepotřebují řidiče).
ČVUT (dopravní fakulta Děčín) proto ve spolupráci s městem Děčín analyzuje budoucí dlouhodobé využití Kozí dráhy. V současné době probíhají workshopy a diskutují se možné varianty využití.
Železniční trať Děčín hl. n. – Oldřichov u Duchcova (v jízdním řádu pro cestující naposledy označená číslem 132, přezdívaná Kozí dráha) je jednokolejná regionální trať. Trať je od roku 2007 bez pravidelné osobní dopravy. V červenci 2011 byla na trati zahájena nepřetržitá výluka provozu v důsledku poškození trati (chybějící drobné kolejivo a výstroje zabezpečovacích zařízení železničních přejezdů), SŽDC slíbila, že trať v průběhu roku 2012 opět zprovozní, což se však nestalo.
-čas-
Zdroj: Zpravodaj města Děčín č. 3/2020 a Wikipedie
 

Právě přítomno: 293 hostů a žádný gestor