Dopravci zatím k omezení spojů nepřistoupili, ale nevylučují ho. Uvidí se podle poptávky na začátku týdne. Tak o víkendu informovala média. A jaká je realita všedních dnů? Spoje Českých drah i nadále zajišťují základní dopravní obslužnost, jako jsou cesty do zaměstnání, k lékaři a další neodkladné cesty.

Železniční doprava vlaky ČD je a bude zajišťována v rozsahu požadovaném objednateli, v případě dálkové dopravy jde o Ministerstvo dopravy ČR, v případě regionální dopravy o příslušné kraje (respektive organizátory dopravy). „Aktuálně jezdí našimi spoji v průměru asi 40 procent cestujících v porovnání s běžným stavem bez pandemie. Stále sledujeme vývoj poptávky po cestování a vytíženost vlaků ČD. V koordinaci s objednateli proto dojde u některých krajů v následujících dnech k mírnému omezení vybraných spojů v řádu jednotek procent z celkového rozsahu regionální dopravy,“ informoval Robert Pagan, tiskový mluvčí ČD.

„Cestujícím proto doporučujeme, aby sledovali informace o omezeních dopravy na webových stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné změny v jízdním řádu budou doplněny také do vyhledávačů spojení a aktuální informace najdou cestující i v aplikaci Můj vlak,“ dodal.

Michael Mareš
 

Právě přítomno: 333 hostů a žádný gestor