Předseda základní organizace OSŽ žst. Olomouc hl. n. Milan Blažek zveřejnil na facebooku zprávu o nabídce základní organice pomoci rodinám z obcí postižených v minulém týdnu zničujícím tornádem. Nabídka se týká bezplatného pobytu deseti dětí v I. turnuse (od 8. do 20. července) v letním táboře Železničář v Potštejně. Zájemci o tento pobyt se mohou přihlásit telefonicky na čísle 731 518 129 (Milan Blažek).

„Ostatní termíny táborů máme již bohužel obsazené, proto nabízíme volnou kapacitu deseti míst v I. turnuse. Naším cílem je dát těmto dětem na chvíli zapomenout na nepříjemně prožité chvíle a rodičům dětí zase dát čas na úklid a obstarání všeho nutného. V případě zájmu se mohou rodiče se mnou spojit a dohodnout bezplatný pobyt v našem táboře,“ informuje Milan Blažek. Jak dále dodává, základní organizace mimo jiné zajistí těmto dětem i povinné testování na Covid-19 a dopravu do tábora a zpět.
Letní tábor v Potštejně leží v krásné přírodě Orlických hor na březích řeky Divoká Orlice. V blízkosti jsou přírodní i historické památky (např. hrad Potštejn či Litice), přímo v táboře je k dispozici vyhřívaný bazén. Ubytování dětí je v chatkách. Jsou zde bohaté možnosti sportovního vyžití. Více informací na stránkách Letního tábora Železničář Potštejn.
Miroslav Čáslavský

 

Právě přítomno: 283 hostů a žádný gestor