Správní rada Nadačního fondu Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM na svém jednání, které se konalo 6. října, jmenovala čestného prezidenta tohoto fondu. Stal se jím předseda představenstva a generální ředitel ČD Ivan Bednárik, který s myšlenkou založit nadační fond před více než rokem přišel.

„Je to pro mě čest a velmi si této důvěry vážím. Spojili jsme se pro dobrou věc a ukázali, že modré železničářské srdce je na správném místě a společně zvládneme i smutné věci. Na konto nadačního fondu přispívají nejenom zakládající firmy ČD a ČD Cargo, ale také zaměstnanci, široká veřejnost a další společnosti v rámci Skupiny ČD. To je pro nás velký závazek a důkaz, že to, co děláme, má smysl,“ prohlásil Ivan Bednárik.
Správní rada současně na tomto jednání rozdělila více než tři miliony korun. Peníze pomohou například železničářským rodinám obětí nehody u Milavčí, kde se 4. srpna 2021 srazily dva vlaky na trati Plzeň – Domažlice – Furth im Wald, přičemž zemřeli tři lidé, včetně obou strojvůdců. Už během léta pomáhal Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM zaměstnancům Českých drah a ČD Cargo z jihu Moravy, jejichž domovy zasáhlo ničivé tornádo. Mezi šestnáct železničářských domovů bylo rozděleno 540 tisíc korun. Tornádo zvedlo i velkou vlnu solidarity a mnoho zaměstnanců pomáhalo při odklízení trosek, jiní zase organizovali materiální pomoc.
Během zasedání Nadačního fondu ŽELEZNICE SRDCEM proběhly i Týmové hry srdcem, kde více než 200 kolegů a kolegyň se sportovním nasazením bojovalo pro výtěžek nadačního fondu.
Nadační fond Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM vznikl 23. června 2020 s cílem podporovat železničáře, kteří při výkonu svého zaměstnání utrpěli úraz anebo se nikoli vlastní vinou oni sami a jejich rodiny ocitli v těžké životní situaci. Základem nadačního fondu jsou vklady a dary zakládajících společností i jednotlivců.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy ČD


 

Právě přítomno: 261 hostů a žádný gestor