Jak informuje ve svém vydání z 18. června deník Živé Chebsko, na západočeských tratích jezdí v současné době nejmodernější lokomotivy a vlakové soupravy v České republice a ve střední Evropě. Od neděle (12. 6.) je na Západních expresech a Krušnohorech spolu s komfortními jednotkami InterJet nasazeno také více nejmodernějších elektrických lokomotiv Siemens Vectron (na úvodním snímku).

Tuto informaci potvrzuje Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu. České dráhy nyní provozují 23 lokomotiv Siemens Vectron a skoro třetina z nich jezdí na západ od Prahy. Jedná se o stroje, které mohou jezdit rychlostí 200 km/h, mají výkon skoro 9 000 koní a jsou konstruované podle přísných evropských bezpečnostních norem. Vybaveny jsou digitální mobilní komunikací GSM-R a evropským zabezpečovacím systémem ETCS. V provozu jsou spojeny se soupravami InterJet, které nabízejí na své palubě vysoký komfort a množství služeb pro cestující. „InterJety nabízejí všechno, co cestující očekává od moderního vlaku a představují tak ideální způsob cestování s využitím času na práci nebo odpočinek, a to jak na koridoru z Prahy přes Plzeň do Chebu, tak na Podkrušnohorské magistrále mezi více než desítkou zdejších měst a dál do Prahy,“ říká Jiří Ješeta.
Trasu mezi Prahou a Chebem urazí InterJet za 2 hodiny 37 minut, z Chebu do Plzně trvá cesta 1 hodinu 12 minut, z Mostu do Ústí nad Labem pak 49 minut.
Zdroj: Živé Chebsko 18. června
Miroslav Čáslavský
 

Právě přítomno: 296 hostů a žádný gestor