Na světové konferenci v Londýně získaly České dráhy ocenění odborné mezinárodní komise, která vyhodnotila aplikaci ČD Můj vlak jako nejlepší v kategorii Digital Champion. Tato kategorie je vyhrazena pro podniky, které za pomoci digitálních služeb zjednodušují přístup k dopravě a jízdnému a mění způsob, jakým mohou zákazníci dostávat cestovní informace, plánovat si cestu od začátku do konce a využít flexibilní platební metody.

Aplikace Můj vlak poskytuje komplexní informační servis pro cestu vlakem. Cestující si snadno vyhledá spojení, zakoupí jízdenku a poté může průběžně sledovat informace o jízdě svého vlaku. Aplikace sama upozorní na výluky, mimořádnosti a opatření s nimi související. Zobrazuje také nástupiště a kolej, ze kterých odjíždí jednotlivé spoje. Upozorňuje také na blížící se přestup nebo nově vzniklou mimořádnost, která ovlivní jízdu konkrétního vlaku. Při nákupu jízdenky pomocí této aplikace získá cestující na většinu vnitrostátních dálkových spojů místenku zdarma a také má snazší přístup k odškodnění v případě více než 60minutového zpoždění vlaku.
Prestižní ocenění získaly České dráhy také díky tomu, že neustále stoupá počet cestujících, kteří tuto aplikaci využívají – v současné době je to již 40% cestujících, což je o 15 procent více, než v předcovidovém roce 2019. Na dalším rozvoji této aplikace přitom České dráhy neustále průběžně pracují. Přidávají do ní další spoje, na které je možné koupit jízdenky, přičemž se jedná zejména o návazné regionální autobusy a MHD.
Miroslav Čáslavský
Zdroj: Tisková zpráva ČD


 

Právě přítomno: 416 hostů a žádný gestor