V úterý 27. června se v hostinci U žáby v Děhylově v blízkosti kolejí z Ostravy do Opavy sešli členové klubů seniorů OSŽ z Moravskoslezského kraje na společenském setkání, zábavě a sportovním klání. Organizace celé akce se ujali předsedkyně Rady seniorů OSŽ Danuše Polášková ve spolupráci se ZV OSŽ Ostrava hl. n. s předsedkyní Blankou Lomnančíkovou. Podporu získali organizátoři i u vedení OSŽ – celé akce se zúčastnili předseda OSŽ Martin Malý a místopředseda OSŽ Martin Vavrečka – jakož i u Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje (KRSMSK), odkud přijel předseda této rady Pavel Gluc. Setkání bylo podobně jako na loňském prvním ročníku přítomno kolem 130 členů klubů seniorů z celého Moravskoslezského kraje.

Po krátkém přivítání se naplno rozběhla zábava mezi seniory, z nichž převážná část strávila celý svůj profesní život mezi kolejemi. Dobrou náladu přinesl také opavský harmonikář Jiří Mikolajek, který neúnavně po celé odpoledne procházel mezi účastníky s celou plejádou písniček, kterou si s ním přítomní s radostí zanotovali. Připraveny byly i malé sportovní hry, které zajistili olomoucké členové Regionální sportovní komise OSŽ Petr Chovanec a Šárka Mužíková a postaráno bylo i o občerstvení.
Jak se k celému setkání seniorů vyjádřil předseda KRSMSK Pavel Gluc, podobné akce pomáhají seniorům k dobré náladě a zapomenutí všedních starostí v životě. „Senioři si nepřicházejí stěžovat na nízké důchody nebo jiné nedostatky, přicházejí především proto, aby si popovídali, vyměnili si zkušenosti ze života, ale hlavně aby se pobavili. Proto i kraj podobné akce rád podporuje,“ shrnul Gluc. Podobně se vyjádřil i předseda OSŽ Martin Malý. „Lidé potřebují uvolnění od všedních starostí, kterých je stále dost a dost. A do této potřeby se organizátoři tohoto setkání skvěle trefili. Díky jim za to!“
Velký zájem byl o sportovní hry, které se skládaly z hodů do plechovek, bollo-balu, běhu s tenisovou raketou s míčkem, či hodu míčkem na cíl. Soutěže byly spravedlivě ohodnoceny a nejlepší účastníci obdrželi po závěrečném vyhodnocení věcné ceny. A protože vyšlo i počasí, skončilo zábavné odpoledne spokojeností všech přítomných, včetně samotných organizátorů. „Jsme rádi, že se vám zde líbilo a těším se, že příští rok se na podobném setkání znovu sejdeme,“ poděkovala závěrem Danuše Polášková.
Miroslav Čáslavský

 

Právě přítomno: 228 hostů a žádný gestor