Na nedávném setkání generálních ředitelů velkých železničních dopravců, který se konal ve švýcarském Bernu, představil Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah, novinky v mobilní aplikaci Můj vlak a sdílel úspěchy této aplikace s ostatními šéfy evropských železničních dopravců. Podle slov Michala Krapince se České dráhy, spolu s dalšími významnými evropskými dopravci (SBB, DB, NS, MÁV, ÖBB, SNCB a SNCF) zaměřují na rozvoj v oblasti digitálních služeb tak, aby maximálně uspokojily potřeby svých cestujících.

„Aplikace Můj vlak, která se těší obrovské popularitě, má více než 1,2 milionu aktivních uživatelů a v AppStore dosahuje skvělého hodnocení 4,7 z možných 5. Tento úspěch potvrzuje také ocenění Digital Champion Award 2023, které jsme letos na jaře získali v Londýně,“ přibližuje tuto aplikaci Michal Krapinec. Jednou z hlavních výhod digitalizovaných prodejních kanálů Českých drah je fakt, že cestující již nepotřebuje fyzickou ani digitální jízdenku. Při kontrole stačí průvodčímu sdělit jedinečný kód, který je nedílnou součástí jízdenky. Aplikace Můj vlak také poskytuje cestujícím notifikace ohledně změn a mimořádných událostí, které se týkají jejich vlakového spojení.
Podle dalších slov Michala Krapince se České dráhy zavazují k dalším investicím do digitalizace svých služeb s cílem ještě více zjednodušit a zlepšit služby cestujících ČD. „Do roku 2025 plánujeme prodávat každou druhou jízdenku online a do roku 2035 chceme mít online prodejem pokryto 75 % všech jízdenek,“ přiblížil cíle ČD v této oblasti. Jak dále dodal, srovnání se zahraničím ukazuje, že České dráhy jsou na správné cestě, a proto budou i nadále investovat do aplikace Můj vlak a digitalizace.
Miroslav Čáslavský
Zdroj:: Tisková zpráva ČD + výřez ze snímku ČD
 

Právě přítomno: 323 hostů a žádný gestor