V souvislosti s epidemií koronaviru zavádějí České dráhy opatření, která na tuto situaci reagují. Jaká opatření se týkají ochrany nejvíce ohrožených zaměstnanců Českých drah? Vyskytly se případy cestujícího s koronavirem ve vlacích ČD? Jak se bude řešit situace v případě eventuální karantény zaměstnanců ČD? Na tyto a další otázky odpovídá generální ředitel Českých drah Václav Nebeský.

Chystá vedení ČD zavedení nějakých opatření k ochraně svých zaměstnanců (především vlakových čet) před šířením koronaviru?
Dvakrát denně zasedá krizový štáb tvořený zástupci všech úseků ČD. Aktivně spolupracujeme s ministerstvy dopravy i zdravotnictví a s orgány, které opatření řídí centrálně. Postupy konzultujeme i s jinými velkými zaměstnavateli, například s Českou poštou. Uvědomujeme si, že naši zaměstnanci v provozu jsou ve styku s velkým počtem lidí a je potřeba je chránit. Nejdůležitější jsou přitom preventivní opatření v podobě zvýšené hygieny. Proto jsme zintenzivnili úklidy vozů, používáme čisticí prostředky na alkoholové bázi a ve vybraných stanicích doplňujeme hygienické prostředky i během cesty vlaků. Sáhli jsme také k moderním postupům dezinfekce a v Praze a v Českých Budějovicích ionizujeme vozy. Nakupujeme antibakteriální gely, dezinfekční ubrousky, budeme zaměstnancům distribuovat vitamínové doplňky na podporu imunity. Preventivních opatření je celá řada, a pokud to situace bude vyžadovat, přijdou na řadu další.

Projevuje se u zaměstnanců ČD (zejména vlakové čety) nějaká nervozita, či obavy ze styku s cestujícími? Byl do této doby zjištěn nějaký případ nemocného cestujícího a lze v podobném případě dohledat osoby, cestující ve vlacích s nakaženými?
Ohrožení koronavirem vnímají všichni jako riziko, proto vítáme zavedení kontrol IZS ve vytipovaných vlacích. První zásah IZS jsme zaznamenali už o víkendu ve vlaku z Rakouska do Prahy, naštěstí se ale podezření u zahraničních pasažérů nepotvrdilo. Počítáme s tím, že bychom čety vybavili rouškami, které by vlakový personál dal cestujícím s příznaky nemoci. Rouška totiž zabrání šíření na další lidi kolem. Stejně jako všichni, i my je ovšem v této situaci obtížně sháníme v dostatečném množství.

Budou přijata nějaká zvláštní opatření ohledně hygieny ve vlacích ČD v souvislosti s koronavirem?
Už jsme je zavedli a postupně je rozšiřujeme. Zvláštní pozornost je věnována dezinfekci všech součástí vybavení, s nimiž přicházejí cestující i náš personál do styku - kliky, nástupní madla, úchopové části odpadkových košů, ovládací prvky dveří.

Uvažuje se v souvislosti se šířením viru o vydání nějakých výzev pro cestující ve vlacích či v prostorách ČD (vyhlášky, nařízení apod.)?
V podobné situaci, jako jsme my dnes, je informovanost naprosto klíčová. Ve vlacích jsou proto letáky, které máme kromě češtiny také v němčině, angličtině a italštině. Ke komunikaci se zaměstnanci využíváme Intranet a samozřejmě směrem k veřejnosti třeba Twitter. Ten se ukazuje jako velmi účinný prostředek k šíření osvěty a aktuálních opatření k široké veřejnosti. Naše tweety přebírají novináři, ministerstva i Úřad vlády. Tím se informace šíří rychle k dalším lidem.

Jak bude postupováno při náhradě mzdy zaměstnancům ČD, bude-li jim event. nařízena karanténa hygienickou stanicí?
V takovém případě to funguje stejně, jako když je zaměstnanec dočasně práce neschopen. V prvních dvou týdnech karantény příslušnou náhradu mzdy vyplácí zaměstnavatel. V současné době zároveň řešíme možnost, že bychom u zaměstnanců, kteří mají k dispozici potřebnou techniku, mimořádně povolili práci mimo pravidelné pracoviště. A samozřejmě se lze také domluvit na čerpání dovolené.

Děkuji za odpovědi.
Miroslav Čáslavský

 

Právě přítomno: 373 hostů a žádný gestor