Ve středu 25. února 2015, v sídle SOKV Ústí nad Labem (ČD Cargo), skončilo poslední školení k Podnikové kolektivní smlouvě ČD Cargo, a. s., na rok 2015. Tato školení jsou, jak se již stalo tradicí, organizována společně se zaměstnavatelem.


Konkrétně v SOKV Ústí nad Labem se výše zmíněného školení zúčastnilo téměř kompletní vedení SOKV Ústí nad Labem, tedy vedoucí oddělení, vedoucí jednotlivých skupin i vedoucí jednotlivých opraven, a pak také zaměstnanci, kteří mají mimo jiné na starosti docházku zaměstnanců a připravují podklady pro mzdy. Za OSŽ se posledního školení zúčastnili tajemnice Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo Bc. Marta Urbancová, místopředseda Výboru OSŽ při SOKV Ústí nad Labem Petr Doležal a téměř celý Výbor OSŽ při SOKV Ústí nad Labem. „Vzhledem k tomu, že už je to zaběhlá věc, tak si myslím, že tato školení jsou organizována jak ke spokojenosti zástupců zaměstnavatele, tak i odborových centrál," poznamenal ředitel SOKV Ústí nad Labem Ing. Karel Skalický s tím, že vítá možnost, že se školení koná za účasti zástupců OSŽ. „Přece jenom, ten výklad může být občas rozdílný, ale pokud jsme všichni v jeden čas na jednom místě, tak si to včas rozříkáme," uvedl a dodal: „I pro mě je to pak daleko jednodušší, protože mým jediným partnerem za OSŽ je Výbor OSŽ při SOKV Ústí nad Labem, který se školení rovněž zúčastnil." Ostatně možnost společného školení kladně hodnotí i sami odboráři-zástupci OSŽ, protože je to záruka, že pak obě strany budou postupovat stejně. „Tento postup se nám velice osvědčil a to z důvodu, že ke změnám v PKS je podán jednotný výklad, se kterým se ztotožňují všichni aktéři kolektivního vyjednávání a je tak minimalizováno porušování jednotlivých ustanovení," potvrdila Bc. Marta Urbancová.
Informace ke kolektivní smlouvě a k nejdůležitějším interním normám včetně výčtu změn, ke kterým došlo k 1. 1. 2015, podali Mgr. Pavla Kreischová (vedoucí oddělení sociální a mzdové odboru lidských zdrojů) a Ing. Radovan Maléř ze stejného oddělení. Nejvíce prostoru bylo pochopitelně věnováno změnám v PKS ve vazbě na novou interní normu - Katalog zaměstnání (kde došlo k novému zatřídění pracovních činností u jednotlivých zaměstnání), dále změnám interních norem a Zásadám hospodaření se Sociálním fondem, které jsou platné od 1. 1. 2015 s tím, že jejich platnost je tentokrát neomezená. „To je novinka," upozornila Pavla Kreischová. Poté přišlo na řadu Opatření k plnění úkolů v oblasti vzájemných vztahů zaměstnavatele a odborových organizací IN PERs-39-B-2011, respektive Opatření k dlouhodobému uvolňování odborových funkcionářů ve vazbě na uvolňování zaměstnanců pro výkon odborového funkcionáře v pracovní době zaměstnance (včetně doložení správného potvrzení o účasti), a také BOZP či Sociální oblast – tedy konkrétně například postup pro zajištění lůžka před, nebo po směně (Příloha PKS č. 5). „Není to nic nového, bylo to tak nastaveno i v letech předchozích," uvedla Pavla Kreischová.
V rámci bloku „Sociální oblast" Pavla Kreischová mimo jiné potvrdila, že i v roce 2015 bude zaměstnavatel přispívat svým zaměstnancům na životní pojištění či penzijní připojištění. „Od 1. 4. 2015 dojde ke zvýšení nominální hodnoty jídelních kuponů z 60 na 80 Kč," doplnil Radovan Maléř. Jak dále uvedla Pavla Kreischová, v případě odstupného dle písmena a) bodu 3.2.2 PKS, může zaměstnanec v součtu dosáhnout až devítinásobku průměrné mzdy, pokud důvody ukončení pracovního poměru jsou dle paragrafu 52, písm. a) až c) Zákoníku práce. V případě ukončení pracovního poměru dle paragrafu 52 e) Zákoníku práce a nevztahuje-li se na zaměstnance odchodné, obdrží zaměstnanec při splnění daných podmínek maximálně šestinásobek průměrného měsíčního výdělku. „U zaměstnance se vždy použije ta varianta, která je pro něj výhodnější," dodala Pavla Kreischová.
Mluvilo se také o kondičních pobytech, které i letos budou probíhat v tradičních lokalitách. „Víte, kam bude zaměstnavatel zaměstnance posílat na kondiční pobyty?" oživila Pavla Kreischová tuto pasáž školení „kontrolní otázkou". A účastníci školení nakonec dali dohromady, že jde o: Jáchymov, Rajecké Teplice, Luhačovice a Poděbrady. „Kondiční pobyty začínají v polovině března a termín nástupu i místo určuje zaměstnavatel, přestože si předtím dělá průzkum," zdůraznila Pavla Kreischová. Jinak vše ostatní (zaměstnavatel poskytuje pracovní volno v délce 13 dní, z toho je 12 pobytových léčebných dnů v RS; poplatek 100 Kč za každý pobytový den) zůstává stejné. „Pouze bych vás chtěla upozornit, že i v roce 2015 bude prováděna kontrola dodržování léčebné kázně u kondičních pobytů a zároveň budeme reagovat na výlukovou činnost tak, aby v době, kdy nebude z důvodu výluky pro zaměstnance práce, budou tito zaměstnanci přednostně vysíláni na kondiční pobyty."
V závěru školení pak byla představena 1. změna Zásad pro poskytování osobního ohodnocení ve vazbě na nový Katalog zaměstnání.

Další informace naleznete v článku Školení k PKS ČD Cargo, a.s. byla dnes 25.2.2015 ukončena.
Michael Mareš

 

Právě přítomno: 507 hostů a žádný gestor