V pátek 5. února večer narazil na trati 183 (Plzeň – Železná Ruda-Alžbětín) vlak do betonových panelů na kolejích, provoz v úseku Přeštice – Švihov u Klatov byl následně na více než tři hodiny přerušen. Tak zněla prvotní stručná informace popisující páteční střet osobního vlaku 7522 na zastávce Červené Poříčí s překážkou (betonovými deskami) na trati s dovětkem, že incident již vyšetřuje Policie ČR.

Zda šlo o sabotáž či klukovinu, není v tuto chvíli jasné, jisté však je, že namísto tří osobních vlaků (Os 7524, Os 7505, Os 7503) musely České dráhy vypravit autobusy.
Mimořádnou událost dnes (v sobotu 6. 2. 2016) potvrdil Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce. „Včera v 18.50 hodin mezi Přešticemi a Švihovem u Klatov opravdu najel osobní vlak jedoucí z Plzně do Klatov na dvě betonové tvárnice, přičemž každá z těchto tvárnic byla položena na jednu kolej. K vykolejení vlaku nedošlo, škoda byla vyčíslena na celkem 5000 Kč,“ uvedl s tím, že provoz na trati byl obnoven ve 22 hodin.
To mnohem větší škoda vznikla údajně dnes ráno v Otrokovicích, kde vlak (v 6.15 h) srazil při přecházení kolejí dva muže. „Dle aktuálních informací z místa mimořádné události přecházeli tito muži přes koleje za stojícím rychlíkem, tedy v místě, kde není žádný přechod a vstup do kolejiště je veřejnosti přísně zakázán. Svou cestu přes koleje na ostrovní nástupiště, ke kterému nedaleko vede podchod, však nedokončili,“ informoval Martin Drápal a dodal, že středně těžká zranění byla později překvalifikována na lehká, nicméně škody na vlaku byly vyčísleny na 100 000 Kč!
Michael Mareš
 

Právě přítomno: 334 hostů a žádný gestor