Už XVII. ročník turnaje v kopané „O pohár generálního ředitele SŽDC“, má svého držitele. Na hřišti v České Třebové se v úterý 18. června sešla celkem čtyři družstva, která postoupila z oblastních kol, dvě z každé oblasti. Z turnaje ve Smiřicích 9. května družstva OŘ Plzeň a OŘ Hradec Králové a z turnaje v Kozlovicích 30. května pak družstva OŘ Olomouc a OŘ Ostrava.

Proběhlo celkem šest utkání, vždy dvakrát dvacet minut. První zápas Plzně s Ostravou nepřinesl žádný gól, v dalším zápase Olomouce s Hradcem Králové už to padalo, Olomouc vyhrála 4:0. Nejvíc gólů padlo v pátém zápase, kdy Olomouc porazila Ostravu 7:0! V posledním utkání porazila Plzeň 2:1 Hradec Králové a dostala se v tabulce na druhé místo. Skvělý výkon podali hráči OŘ Olomouc, kteří prošli všemi zápasy bez ztráty bodu a zakončili svůj postup celkovým skóre 14:0 a tedy prvním místem. Mužstvo OŘ Hradec Králové bralo třetí místo a na Ostravu zůstalo místo čtvrté. Hrálo se za velmi teplého počasí, bezvadně opět fungoval servis, který se svým týmem obstaral místopředseda OSŽ Petr Štěpánek, skvělé byly i ceny pro všechna finálová družstva. Generálního ředitele SŽDC zastoupil personální
ředitel GŘ Ing. Pavel Koucký, který předával ceny, zahájil a také zakončil celý turnaj poděkováním všem hráčům. Na část turnaje kromě řady dalších hostů zavítal i předseda OSŽ Mgr. Martin Malý.

Ještě je třeba zmínit, že oceněni byli také tři nejlepší hráči. Nejlepším střelcem turnaje se stal Aleš Fryčák z OŘ Olomouc se šesti góly, nejlepším hráčem Zbyněk Vorel z OŘ Plzeň a brankářem Štěpán Prinz, také z Plzně. Velkou nadějí pro budoucnost české kopané a možná i jednou hráče za SŽDC, je pak syn jednoho z plzeňských fotbalistů, který celý turnaj neúnavně proháněl balon.

Miroslav Gloss


Právě přítomno: 315 hostů a žádný gestor