Zástupci vedení OSŽ předali v úterý 25. dubna ocenění končícím členům regionálních sportovních komisí (RSK) OSŽ z oblasti Praha, Plzeň a Olomouc. Setkání proběhlo v sídle OSŽ za přítomnosti osmi někdejších členů těchto komisí - přítomni byli Stanislav Nosek, Jaroslav Nastoupil, Václav Slezák, Klaus Püschel (všichni RSK Praha), Jiří Svoboda a Jana Holá (oba RSK Plzeň), Taťána Šeráková a Šárka Parisová (obě RSK Olomouc). Oceněni byli také Milan Držmíšek a Pavel Vanický (RSK Praha), kteří se nemohli dostavit.

Za vedení OSŽ oceněným členům a členkám RSK za jejich práci poděkovali předseda OSŽ Martin Malý, vedoucí Mezinárodního oddělení OSŽ Ondřej Šmehlík, jakož i Vladislav Vokoun, který práci RSK po řadu let z pozice 1. místopředsedy OSŽ koordinoval, a Miroslav Kaprálek, generální sekretář USIC. „Sportovní akce jsou jakousi výkladní skříní OSŽ, jakou se může pochlubit málokdo. Děkuji vám všem za vaše nasazení, které jste železničnímu sportu věnovali. Vaše práce byla naprosto přesvědčivá a seriózní,“ poděkoval přítomným končícím členům a členkám Martin Malý. „Udělali jste ohromný kus práce, kterou plně uznával i zaměstnavatel,“ dodal Vladislav Vokoun. Miroslav Kaprálek pak provedl srovnání se zahraničními sportovními akcemi: „OSŽ dokáže uspořádat sportovní akce doslova přepychově, pro ostatní země v USIC můžeme být i díky vaší práci příkladem.“
Ocenění, byť bohužel již jen symbolického, se dostalo i nedávno zemřelým členům RSK – Zdeňkovi Hamalovi (RSK Praha), Karlovi Lyčkovi (RSK Plzeň) a Vladimíru Tomáškovi (RSK Olomouc).
Ondřej Šmehlík rovněž vyzvedl práci sportovních komisí OSŽ a promítnul video s ukázkami akcí USIC, pořádaných v poslední době OSŽ v naší republice – běžecké lyžování a rybaření. Současně připomněl, že i v oblasti sportu se stejně jako na dráze projevuje generační problém – méně mladých lidí se angažuje ve sportovním dění. „Připravujeme některé novinky, které by měly přiblížit sportovní soutěže právě mladým lidem. Jedná se například o aplikaci Railsport, která usnadní přehled o sportovních akcích a jejich přihlašování za pomoci počítače, či mobilního telefonu,“ informoval Šmehlík.
V závěru setkání proběhlo předání ocenění přítomných diplomem, spojeným s poukazem na rekreaci v apartmánu objektu Gočár na Lesní chatě v Jizerských horách nebo v apartmánovém objektu Ostrý v Železné Rudě na Šumavě.
Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 425 hostů a žádný gestor