U takzvané postrkové služby Správy železnic pro nákladní vlaky mezi Kutnou Horou a Brnem nastala změna. Nově mohou jezdit v kombinaci s postrkovou lokomotivou Siemens Vectron provozovanou RegioJetem i lokomotivy TRAXX MS3 (na snímku). S těmi v Česku jezdí z nákladních dopravců hlavně ČD Cargo. Možné další kombinace hnacích vozidel Správa železnic aktuálně nepřipravuje. Důvodem dosavadního zákazu byly obavy z rušení kolejových obvodů.

České dráhy mají v současné době k dispozici 27 lokomotiv Vectron, z čehož 10 jim pronajímá společnost ELL, 16 strojů společnost RSL a jedna lokomotiva je v majetku ČD – je to čtyřsystémový stroj, který jezdí v barvách Výzkumného Ústavu Železničního.
Situaci v oblasti výluk a z toho vyplývajícího zpoždění chce zlepšit Svaz osobních železničních dopravců: „Daří se nám to těžko, ale nemysleli jsme si, že hned první rok něco změníme. Plánování výluk je dlouhodobý proces a ty, které teď zažíváme, byly naplánovány před třemi lety,“ upozornil výkonný ředitel svazu Petr Moravec v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.
U ostravského letiště ve Strategické průmyslové zóně Mošnov byl oficiálně zahájen provoz terminálu kombinované dopravy. Terminál má pomoci s přesunem nákladních přeprav ze silnic na železnici. Výstavbu terminálu zastřešila společnost Conces, cena činila 800 milionů korun. Operátorem jsou čtyři partneři – společnost Innofreight Czech Republic, Medlog Czech Republic, Budamar Logistics a ČD Cargo Logistics.
Pražské Centrální dispečerské pracoviště (CDP) Správy železnic zprovoznilo ve své budově na Balabence nový dispečerský sál pro obsluhu části 4. tranzitního železničního koridoru mezi Prahou-Uhříněvsí a Táborem. Postupně se z něj bude řídit úsek Praha-Uhříněves – Horní Dvořiště státní hranice. Uvedený traťový úsek byl z CDP Praha řízen od srpna 2016 z náhradních prostor.
Městský soud v Praze zamítl žalobu ČD na zrušení rozhodčího nálezu, na jehož základě České dráhy doplatily strojírenské firmě Škoda Transportation 1,2 miliardy korun za dodávku lokomotiv. Všechny námitky drah, včetně té na podjatost jednoho z rozhodců, zamítl.
Vedení Správy železnic opouští po čtyřech letech náměstek generálního ředitele pro řízení provozu Miroslav Jasenčák. Nahradí ho dosavadní ředitel odboru plánování a koordinace výluk Generálního ředitelství Jaroslav Flegl. Pod náměstka pro řízení provozu spadají například centrální dispečerská pracoviště, výpravčí, plánování výluk nebo tvorba předpisů pro řízení provozu.
Podmíněným trestem 30 měsíců s dvouletou zkušební lhůtou potrestal dnes Krajský soud v Plzni strojvedoucího Jaroslava Krotkého za předloňskou srážku osobního motorového vlaku a protijedoucího měřícího vozu v Kdyni na Domažlicku. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozilo strojvedoucímu až osm let vězení. Rozsudek je pravomocný.
Správa železnic (SŽ) si vyžádala od ministerstva životního prostředí vyjádření k platnosti kladného stanoviska EIA na přestavbu tratě z Brna do Přerova v úseku z Vyškova do Nezamyslic. Bylo totiž vydané už v roce 2010, ale od té doby se změnilo technické řešení úseku z Vyškova do Ivanovic na Hané, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA. Se stavbou nyní železničáři počítají v letech 2026 až 2030.
Miroslav Čáslavský s využitím monitoringu tisku

 

Právě přítomno: 274 hostů a žádný gestor