Z růstu ekonomiky přes 2,3 %, což je zásluha většiny odvětví průmyslu včetně exportu, mimořádně těžila i většina dopravních oborů, kromě vodní dopravy. Stejně tak pozitivní byl v uplynulém období i vývoj nezaměstnanosti (nejnižší v rámci EU, nejvíce zaměstnaných v ekonomice po roce 1993) a sociální dialog, to jsou některé z myšlenek z projevu prezidenta Svazu dopravy Jaroslava Hanáka (na snímku) na valné hromadě ve čtvrtek 23. 2. 2017 v pražském hotelu Olympik.

„Koaliční vláda má mimořádný zájem spolupracovat, důkazem je precizní profesionalizace jednání předsednictva a pléna Rady hospodářské a sociální dohody s nastartováním (námi iniciovaným) Akčního plánu vlády pro růst ekonomiky a zaměstnanosti i na rok 2017 a se snahou dosáhnout či posunout některé klíčové priority,“ uvedl Hanák mimo jiné. A také připomenul, že svůj podíl na tom má i ministr dopravy. „Dan Ťok je již desátý ministr za cca sedm let, on sám ale drží rekord, protože je ve funkci už více než dva roky.“ Prezident Svazu dopravy také připomněl některá fakta: například krajské volby s výrazným přepisem politické mapy a s novými jmény hejtmanů a radních pro dopravu.
Jaroslav Hanák ve svém projevu zmínil i klíčové události minulého roku v oblasti dopravní infrastruktury a dopravy. „Pozitivem je přidělení více než 3 miliard na opravy silnic druhých a třetích tříd, převod nádraží z ČD na SŽDC, legislativní vyřešení regulátora na drahách (dobrá zpráva pro železniční nákladní dopravu) i racionální rozhodnutí: zrušení obnovy vozidel osobní železniční dopravy z OPD 2.“
Jaroslav Hanák se vyjádřil i k navýšení mezd řidičů autobusů a případné stávce: „Jak správně říká Andrej Babiš, na účtech mají kraje 36 miliard korun, takže by to neměl být problém. Upozorňuji, že většina krajů peníze dopravcům dala a dopravci je dali lidem a dokonce mnohé firmy, jako ta moje, mají podepsanou kolektivní smlouvu. Nezpochybňuji právo na stávku, ale podle mě je taková stávka nezákonná, když mám podepsanou kolektivní smlouvu a všechno jsem splnil. Myslím si, že veškeré problémy, které by vznikly, půjdou na účet odborové organizace,“ dodal rezolutně.

Témat, která se na valné hromadě Svazu dopravy ČR probírala, bylo ale více: Podpora veřejné dopravy ze strany státu; Dostavba páteřní dopravní infrastruktury s vazbou na povolovací řízení; Pozice národního dopravce České dráhy, a. s., v procesu liberalizace otevírání železničního trhu; Stav podpůrných programů OPD 2014 – 2020; Stavební zákon, povolovací řízení a výstavba dopravní infrastruktury; Regionální železniční doprava po roce 2019, respektive jak se stát, jako vlastník, zachová ke svému národnímu dopravci Českým drahám.
Kromě hlavního hosta ministra dopravy Dana Ťoka (informace z jeho vystoupení přinese 6. března 2017 Obzor č. 5) vystoupili na valné hromadě také náměstek ministryně práce a sociálních věcí prořízení sekce legislativy JUDr. Petr Hůrka, PhD, ředitel odboru řízení operačních programů Ministerstva pro místní rozvoj Ing. Rostislav Mazal a předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík.
Jak na následné tiskové konferenci uvedl prezident Hanák, nejožehavějším tématem, tedy tématem, které nejvíce trápí podnikatelskou sféru, je otázka stavebního zákona a povolovacího řízení při výstavbě dopravní infrastruktury. „Této koaliční vládě se výrazněji nepodařilo posunout tuto problematiku, novelizace stavebního zákona je v poslanecké sněmovně, bohužel se stovkami pozměňovacích návrhů. Zlepšit povolovací řízení v ČR, to znamená z jednoho povolovacího místa, zjednodušené a zkrácené, se zatím nedaří, takže z toho radost nemáme,“ poznamenal Hanák. K výstavbě dopravní infrastruktury pak poznamenal: „Pan ministr garantoval, i tady na valné hromadě, že řadu staveb se podaří zahájit v letošním roce. Náš názor je, že to nebude tak jednoduché - není to jenom otázka posudku EIA, ale také o umění výkupu pozemků, řešení archeologického výzkumu a výběrovém řízení.“
Rozsáhlá debata byla na valné hromadě vedena i k problematice mezd řidičů autobusů, byl při ní i předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík. „My (Svaz dopravy) tvrdíme, že většina krajů tuto problematiku zvládla a zvládá. Téměř 11 krajů se dokázalo dohodnout s firmami, a firmy vyplatily (buď celkově, nebo zálohově) to, co říká nařízení vlády zpracované ministerstvem práce a sociálních věcí v závěru loňského roku. Problémy zůstávají ve dvou krajích – to jsou hlavně Ústecký kraj a Jihomoravský kraj. Oba kraje nejsou žádným překvapením, protože tam vždycky byly největší problémy s dopravní obslužností, zvláště nesolidní cenové podmínky na jižní Moravě komplikovaly jak dopravní obslužnost, tak i nastavení platů v letošním roce,“ prohlásil Jaroslav Hanák a dodal: „Myslím si však, že je to řešitelné a to z toho pohledu, že pokud mám dobré informace z jednání vlády a krajů, tak představa vládní strany, nebo vlády, a v návaznosti na to i krajů, je, že vláda poskytne prostředky na opravy silnic druhých a třetích tříd v rozsahu 2,5 až 4 miliardy korun a kraje by si měly vyřešit mzdy řidičů autobusů samy. Podle vyjádření ministerstva financí mají kraje dostatek finančních prostředků a bylo jim posíleno i rozpočtové určení daní.“
Na valné hromadě se mluvilo i o evropských fondech. „Myslíme si, že jejich čerpání není tak pružné,“ konstatoval Jaroslav Hanák a na téma „železnice“ dále uvedl: „Bavili jsme se i o tom, že na tripartitu 10. dubna bude ministerstvem dopravy předložen materiál týkající se evropského železničního balíčku číslo čtyři: to znamená otevírání trhu, respektive jak se bude vyvíjet regionální železniční doprava po roce 2019 a jak se stát zachová, jako vlastník, ke svému národnímu dopravci Českým drahám. Zajímá nás i to, co ještě chceme dát na tripartitu do konce mandátu této vlády a to je otázka strategie SŽDC k výstavbě nádraží. Víte, že ČD předaly - správně, systémově - na SŽDC celou tuto problematiku a nás zajímají priority výstavby nebo opravy budov či zařízení nádraží v horizontu minimálně tří let. Věřím, že tato strategie bude zpracována,“ uzavřel.
Michael Mareš
Poznámka:
Více informací, především z vystoupení ministra dopravy Dana Ťoka, otiskne číslo 5 čtrnáctideníku Obzor, které vychází 6. března 2017.

Svazu dopravy České republiky
je nezávislá, dobrovolná, nepolitická a otevřená zájmová organizace, která sdružuje zaměstnavatelské a podnikatelské subjekty působící ve všech základních i příbuzných oborech dopravy. Organizačně se Svaz dopravy dělí na dvanáct odborných sekcí. V jejich čele stojí předseda, který je současně členem představenstva Svazu dopravy. V těchto základních organizačních jednotkách jsou řešeny problémy toho kterého druhu dopravy. Svaz dopravy České republiky celkově sdružuje 98 podnikatelských subjektů dopravního zaměření, které poskytují zaměstnání více než 80 tisícům zaměstnanců a je největším členem Svazu průmyslu a dopravy ČR, jenž je nejsilnějším podnikatelským svazem v České republice.




Právě přítomno: 399 hostů a žádný gestor